Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Home 7 jan 2019

Opmerkelijke samenwerking Apple en Samsung op Smart TV’s

CES 2019 is volop van start en de opmerkelijke aankondigingen vliegen ons om de oren. Maar waar we nog aan het bijkomen zijn van een zeer indrukwekkende MacBook Pro-Killer, weten Apple en Samsung het helemaal bont te maken. Waar de twee normaal gesproken lijnrecht tegenover elkaar staan, slaan de twee nu de handen ineen. De bedrijven worden frenemies, wat ervoor zorgt dat de iTunes Store en AirPlay 2 naar de Smart televisies van Samsung komen. 

Samsung en Apple slaan handen ineen

Het is misschien 7 januari 2019, maar het voelt meer als 1 april. Apple en Samsung staan al, zolang we ons kunnen heugen, lijnrecht tegenover elkaar. Normaal gesproken ziet Samsung haar concurrent liever gaan dan komen, en visa versa. Maar CES 2019 laat zien dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn. Apple en Samsung maken bekend dat de twee een samenwerking aangaan op het gebied van Smart TV’s. De iTunes Store en AirPlay 2 worden beide beschikbaar voor de Smart TV’s van Samsung.

Apple slaat handen ineen Samsung Smart TV

Het is de eerste keer dat Apple het iTunes-platform beschikbaar stelt voor een externe fabrikant. Waar dat al opmerkelijk op zichzelf is, is deze specifieke samenwerking wel heel bijzonder. Door de samenwerking is het mogelijk om films en series, gekocht via iTunes, straks direct op je Samsung televisie te checken. Daarnaast maakt AirPlay 2 het mogelijk om audio en video de streamen vanaf iOS apparaten. Uiteraard is ook deze content dan direct te zien op je Smart TV van de Koreaanse producent. Belangrijk om te weten is dat het gaat om televisies uit 2018 en 2019. Heb jij je Samsung tv uit 2017? Dan krijg je geen ondersteuning van Apple.

Voorbereiding streamingdienst?

Wanneer de update doorgevoerd wordt, staat iTunes in het rijtje met Netflix, Hulu en Prime Video. Waar dat op dit moment nog niet van groot belang is, zegt dit wel voldoende. Apple komt in 2019 met haar eigen streamingdienst, welke waarschijnlijk ook via Samsung Smart TV’s te bereiken zal zijn. Op deze manier bereikt de producent een groter publiek en maakt het simpelweg reclame voor haar eigen dienst. Dit zou de opmerkelijke samenwerking kunnen verklaren.

Apple slaat handen ineen Samsung Smart TV

Uiteraard verschijnen er nu wel wat vraagtekens rondom Apple TV. Twee van de drie grote functies verdwijnen nu naar een derde partij. Zou het kunnen zijn dat Apple geen toekomst meer ziet voor het apparaat? Het antwoord op die vraag is nee, Apple ziet wel degelijk toekomst in haar huidige platform. Zo is Apple Music bijvoorbeeld ook beschikbaar voor Android, maar blijft het haar zinnen zetten op de iPhone. Het is een opmerkelijke move, maar wel eentje die niet onverklaarbaar is.

Reageer op artikel:
Opmerkelijke samenwerking Apple en Samsung op Smart TV’s
Sluiten