Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 13 sep 2018

Dit is het verschil tussen Samsung en Apple fans

Gisteren was een heugelijke dag voor Apple fans. Apple onthulde eindelijk de langverwachte iPhones samen met een kersverse Apple Watch Series 4 en er was behoorlijk wat enthousiasme voor het evenement. Waarschijnlijk waren de Apple fans zelfs een stuk enthousiaster dan Samsung fans waren bij de onthulling van de onlangs uitgebrachte Galaxy Note 9. Uit een onderzoek van de site BankMyCell blijkt namelijk dat Apple fans doorgaans twee keer zo opgewonden raken door evenementen met betrekking tot nieuwe producten als Samsung fans.

Zoekopdrachten tussen 2007 en 2018

Om tot deze conclusie te komen heeft BankMyCell gekeken naar zoekopdrachten van gebruikers tussen 2007 en 2018. Deze hebben ze door Google Trends gehaald om een accuraat beeld te krijgen van de wereldwijde cijfers. Ook data over iPhone releases van Wikipedia is in de mix gegooid om een visualisatie te kunnen maken van de resultaten.

BankMyCell Apple vs Samsung fans

Lancering iPhone 6 spannendste Apple event

Uit de resultaten is duidelijk af te leiden dat Samsung fans een stuk minder enthousiast zijn over evenementen dan die van Apple. Vanaf de komst van de eerste iPhone tot de iPhone 6 en 6 Plus in 2014 is het enthousiasme bij Apple fans gestaag gegroeid. Daarna was er een dip met de komst van de iPhone 6S en 7. Vorig jaar schoot de anticipatie echter weer omhoog bij de lancering van de iPhone X, hoewel hij toch nog steeds lager blijkt te zijn dan bij de onthulling van de iPhone 6.

Samsung fans zouden de lancering van de Galaxy S3 Mini het spannends hebben gevonden in 2012, waarna het enthousiasme steeds verder is gedaald. Maar mogelijk zien we volgend jaar een opleven bij de onthulling van de Galaxy S10, die met allerlei spannende vernieuwingen zou komen.

Groter display = meer apps

Apple lijkt in ieder geval weer momentum te creëren en mogelijk zien ze met de onthulling van de nieuwe iPhones ook een boost in de App Store. Volgens een recent onderzoek van WSJ zouden gebruikers met een toestel, waarvan het display 6 inch of groter is, doorgaans twee keer zoveel apps gebruiken als gebruikers met een 5,5 inch display. Ook zouden ze meer spelletjes spelen en video’s bekijken op hun grote displays.  Gisteren heeft de iPhonemaker twee toestellen onthuld met een display groter dan 6 inch. Namelijk de iPhone XS Max en de iPhone XR met respectievelijk een 6,5 inch en 6,1 inch display.

BGR

Reageer op artikel:
Dit is het verschil tussen Samsung en Apple fans
Sluiten