Mark Hofman
Mark Hofman Tech 14 mei 2019

Unieke samenwerking Apple en Samsung rolt officieel uit

Tijdens CES 2019, begin dit jaar, kwam een wel heel bijzondere samenwerking aan het licht. Concurrenten Apple en Samsung slaan de handen ineen op het gebied van Smart TV’s. De gloednieuwe Apple TV app, en ondersteuning voor AirPlay 2, komt naar de televisies van Samsung. Gisteravond rolde de software-update die de ondersteuning mogelijk maakt uit. 

Samenwerking Apple en Samsung rolt uit

Samsung en Apple wisten vriend en vijand te verrassen tijdens CES 2019. Waar de twee normaal gesproken lijnrecht tegenover elkaar staan, slaan de partijen nu opeens de handen ineen. Apple kondigde kort geleden de gloednieuwe TV app en die is, in tegenstelling tot de vorige versie, ook beschikbaar op de televisies van Samsung. Naast het feit dat er ondersteuning voor de applicatie is, zorgt de samenwerking ook voor AirPlay 2 ondersteuning. Kortom: de apparaten van Apple en Samsung gaan een stuk beter samenwerking met elkaar. En daar kunnen we vanaf nu de vruchten van plukken.

In een persbericht maakt Samsung bekend dat de ondersteuning voor Apple TV en AirPlay 2 is uitgerold. De Zuid-Koreaanse producent heeft een software-update beschikbaar gesteld voor alle Samsung Smart TV’s uit 2019 en een aantal geselecteerde modellen uit 2018. Hierdoor kunnen eigenaren van deze modellen vanaf nu gaan genieten van de content op Apple TV en van films en series die via iTunes aangeschaft zijn.

Tonie van Schijndel, Senior Markerting Manager TV & Audio bij Samsung Benelux, zie het voornamelijk als voordeel voor Samsung.

“Onze Smart TV’s zijn al vele jaren de graadmeter voor de industrie. Met ons uitgebreide content-aanbod laten wij mensen genieten van hun favoriete films en series. Nu wij als eerste TV-fabrikant de Apple TV app op onze Smart TV’s aanbieden, is ons aanbod groter dan ooit.”

Samsung QLED

En dat zijn er overigens nog wel wat. De iTunes store heeft een flink aanbod aan films en series. Gebruikers hebben keuze uit meer dan 100.000 titels die gehuurd of gekocht kunnen worden. Ruim 500 titels daarvan zijn volledig in 4K HDR kwaliteit te bekijken. Apple TV+, de concurrent van Netflix, rolt rond de herfst van dit jaar uit. Vanaf dat moment is het ook mogelijk om de content van dat platform te bekijken via de app op je Samsung televisie.

Reageer op artikel:
Unieke samenwerking Apple en Samsung rolt officieel uit
Sluiten