Apple Sanlitun Store geopend in Beijing: Apple-architectuur van hoog niveau

Apple heeft onlangs een nieuwe winkel geopend in Sanlitun, China. Verschillende bezoekers hebben nu hun foto’s gedeeld met de wereld. De winkel is geheel gebouwd volgens de stijl die we van het bedrijf gewend zijn. Er wordt veel gebruikgemaakt van glas en er is een grote ruimte voor creativiteit van bezoekers.

Nadat de werkzaamheden achter de rug waren en het gebouwd officieel onthuld werd, is meteen duidelijk dat de nieuwe Apple Store een belangrijk onderdeel van het Taikoo Li Sanlitun-winkelcentrum is. Bovendien moet dit voor fans van het bedrijf meteen aanvoelen als thuiskomen. De winkel heeft twee verdiepingen, een grote ruimte buiten de winkel en 185 medewerkers die wachten tot de klanten arriveren. Er zijn stenen trappen, er is een lift en er is een grote brug waar je overheen kunt lopen, waardoor de winkel vanuit allerlei kanten in het winkelcentrum in China bereikbaar is.

Nieuwe Apple Store in China

De begane grond is in twee delen opgedeeld. De voorkant is voorzien van vijftien producttafels en Avenues langs de muren. De achterkant van de winkel is ingericht als een private boardroom waar zakelijke gebruikers terechtkunnen. Ook is dit de plek waar speciale klanten plaats kunnen nemen, terwijl een speciaal raam hun privacy beschermt.

Op de tweede verdieping is het een stuk rustiger en zullen er op een dag wederom Today at Apple-sessies gehouden worden. Er is ook een gigantische videomuur neergezet, die je ook buiten de winkel kunt zien. In veel opzichten kun je Apple Store in Sanlitun vergelijken met die in Chicago. De tweede verdieping heeft namelijk ook een panoramisch balkon waarmee je over de stad uitkijkt, in dit geval Beijing. De trap naar het balkon is de plek waar mensen met een afspraak bij de Genius Bar plaats kunnen nemen.

Verder is de winkel voorzien van een kleurrijk kunstwerk die de omgeving opfleurt. Het bedrijf heeft daar online eerder een preview van gegeven.

9to5Mac

Reageer op artikel:
Apple Sanlitun Store geopend in Beijing: Apple-architectuur van hoog niveau
Sluiten