Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 6 mrt 2019

‘Apple schakelt Samsung in voor opvouwbare iPhone’

Eind volgende maand komt de Samsung Galaxy Fold uit, de 7.3-inch opvouwbare smartphone van Samsung. Een echt consumentenproduct, geen marketingstunt.

Samsung en opvouwbare smartphones

De markt voor opvouwbare toestellen is dus afgetrapt, en de concurrentie zit niet stil. Samsung werkt ondertussen aan twee nieuwe wapenfeiten, en Huawei onthulde tijdens het Mobile World Congress misschien wel de meest indrukwekkende opvouwbare telefoon tot nu toe.

De Huawei Mate X. Waar blijft de rest? Naar verluidt wil Samsung Google en Apple een handje helpen met het produceren van opvouwbare toestellen.

Samsung verdient veel geld met het produceren van componenten voor concurrenten. Zo maakt Apple voor zijn iPhones van OLED-schermen gebruik die door de Koreaanse gigant geproduceerd worden. Ja, dat lees je goed: Samsung verdient geld aan elke verkochte iPhone.

Apple en Google

Samsung Display wil ook op die manier gaan samenwerken voor de eerste opvouwbare iPhone. Patentaanvragen wijzen erop dat Apple daar actief mee bezig is.

Volgens blog SamMobile heeft de divisie van de Koreaanse gigant opvouwbare schermen opgestuurd en gedemonstreerd bij zowel Apple als Google. Componenten die beide fabrikanten kunnen inzetten voor hun prototypes.

Zo hoopt Samsung hofleverancier te worden voor de onvermijdelijke opvouwbare vlaggenschepen van zowel Apple als Google. De Koreaanse gigant is koploper op het gebied van schermtechnologie, en wil niet de boot missen als het om de volgende grote stap in consumententechnologie gaat.

Voorlopig blijft het de vraag wanneer Google en Apple daadwerkelijk een opvouwbare smartphone op de markt gaan brengen.

Vooral Apple is er zelden vroeg bij, en wacht normaliter tot technologie meer doorontwikkeld is. Opvouwbare smartphones hebben in dat opzicht nog een lange weg te gaan. In de tussentijd kunnen Tim Cook en Co. in ieder geval alvast experimenten met de tech van Samsung…

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

SamMobile

Reageer op artikel:
‘Apple schakelt Samsung in voor opvouwbare iPhone’
Sluiten