Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 15 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Apple wil spraakassistent Siri tegen je laten fluisteren

Een spraakassistent begrijpt niet altijd bij de eerste poging wat je probeert te vragen. Dit kan voor ongemakkelijke situaties zorgen. Al is dat natuurlijk compleet afhankelijk van je vraag ;-). Deze situaties kunnen wellicht in de toekomst voorkomen worden met een spraakassistent die tegen je fluistert. Apple werkt aan de optie om Siri te laten fluisteren.

Siri, wat zeg je nou?

Spraakassistenten als Alexa, Google Assistant en Siri worden steeds beter in het herkennen van vragen en het beantwoorden er van. Toch heeft de assistent het nog niet altijd goed, en zijn ze wat ongemakkelijk om te gebruiken in publieke ruimten. Apple heeft daarom gisteren bekend gemaakt Siri in de toekomst wellicht ook te besturen is als je er tegen fluistert. Siri zal dit herkennen en ook tegen je terug fluisteren.

Siri

In een patentaanvraag, gevonden door Gizmodo, heeft Apple een aantal scenarios geschetst wanneer een fluisterende Siri handig zou zijn. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je in de bieb zit en je niet hardop mag praten, in een stilte coupé, of in een andere stille werkomgeving.

Een stillere spraakassistent is niet alleen handig in situaties wanneer je niet hardop kunt praten, maar ook wanneer je niet wilt dat iedereen binnen een straal van 5 meter het antwoord hoort op de vraag die je zojuist hebt gesteld.

Je hoeft niet zo te schreeuwen hoor

Een fluisterende spraakassistent betekent dat de spraakassistent menselijker wordt. Als je op dit moment vraagt of er in de buurt openbare toiletten te vinden zijn, dan schreeuwt de assistent nu vaak nog het antwoord: IK HEB TWEE OPENBARE TOILETTEN IN DE OMGEVING GEVONDEN. Bedankt Siri, nu weet de hele metro dat ik op knappen sta. Een gesprek tussen twee mensen verloopt ook niet zo. Dat is iets waar Apple nu op in wil spelen.

Siri

Dat het Amerikaanse techbedrijf een patent heeft aangevraagd op een fluisterende spraakassistent, betekent niet dat we ook kunnen verwachten dat deze functie er binnenkort al is. Het is in ieder geval interessant om te zien dat Apple hun spraakassistent slimmer wil maken. Maar wie is er op dit moment eigenlijk slimmer; Siri of Google Assistant? Lees het hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple wil spraakassistent Siri tegen je laten fluisteren
Sluiten