Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 4 feb 2019

Grote veranderingen binnen Apple: nieuwe impuls voor Siri?

Het is haast beschamend hoe ver Google Assistant en Alexa op Siri voorlopen. Het is tijd voor grote stappen, en dat heeft Apple zelf ook door. De techgigant is grote veranderingen aan het doorvoeren in het management van de groep die over de slimme assistent gaat.

Nieuw management Siri

Zo is Bill Stasior nu officieel vervangen. Hij was sinds 2012 verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Siri. Toen kwam hij van Amazon af, en sindsdien geeft hij leiding over het gehele Siri-team. De beste man is overigens niet bij Apple vertrokken. Vooralsnog werkt hij er nog, maar in een andere functie.

Apple heeft hem vervangen door John Giannandrea, de nieuwe grote chef voor Siri. Hij kwam afgelopen april naar Apple. Giannandrea is allesbehalve een kleine naam, want de beste man heeft een zeer indrukwekkend CV.

Hij was bij Google verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Gmail en Google Assistant. Ja, dat lees je goed: de man die aan de wieg van de grootste concurrent van Siri stond, gaat nu Siri verbeteren. Een flinke aanwinst voor Apple, en een flinke klap voor Google.

Nieuwe impuls Apple

Giannandrea zal niet alles kunnen kopi√ęren onder zijn nieuwe werkgever, maar Apple haalt met hem wel een berg aan kennis binnen. Wellicht precies de impuls die Siri nodig heeft om zich eindelijk met de concurrentie te kunnen meten.

Afgelopen december werd Giannandrea al gepromoot tot Senior Vice President. Dat is de hoogste functie die je binnen het bedrijf kunt bekleden, waarmee Giannandrea meteen gelijk staat aan veteranen als Craig Federighi en Phil Schiller. In zijn nieuwe rol rapporteert Giannandrea direct aan CEO Tim Cook.

Siri is de afgelopen jaren wel degelijk verbeterd, maar steeds met kleine updates en stapjes. Daardoor is de echte grote progressie onzichtbaar. Naar verluidt gaat Giannandrea die koers wijzigen, en zal hij zich gaan focussen op het uitrollen van grote functies en updates. Wordt vervolgd!

John Giannandrea tijdens een conferentie in 2015

OneMoreThing

Reageer op artikel:
Grote veranderingen binnen Apple: nieuwe impuls voor Siri?
Sluiten