Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 6 jun 2017

Gelekte informatie werpt meer licht op het geheime Apple smart glasses project

Apple is de laatste tijd behoorlijk vaak in het nieuws geweest. Veel vragen over iOS 11 en Siri zijn nu beantwoord dankzij het WWDC 2017 keynote evenement. Maar iets waar nog altijd geen duidelijkheid over is, zijn de zogenamde Apple smart glasses. De slimme Apple bril is al veelvuldig in het nieuws geweest en zelfs betrouwbare bronnen zijn ervan overtuigd dat het bedrijf hiermee bezig is. Via de Reddit gebruiker Foxconninsider lijkt nu eindelijk wat meer licht op het geheel te worden geworpen.

Apple smart glasses met Siri bestuurbaar via hoofdbewegingen

Hoewel we de informatie van Foxconninsider natuurlijk met het spreekwoordelijke korreltje zout moeten nemen, is de kans ook groot dat de info wel klopt. Volgens de Reddit gebruiker zouden de smart glasses gebruik maken van een prisma om beelden met een resolutie van 428 x 240 pixels weer te geven. Om te interacteren met de slimme bril zou deze uiteraard uitgerust zijn met de welbekende Siri.

Ook bewegingen van het hoofd zouden als besturingsmethode gebruikt kunnen worden dankzij de versnellingsmeter. Deze zou kunnen registeren in welke richting de gebruiker het hoofd beweegt en hierop de gekoppelde actie uitvoeren. Daarnaast zou de bril ook uitgerust zijn met een capacitief gedeelte, welke gebruikt kan worden om inkomende gesprekken te accepteren en het volume aan te passen.

Geen camera aanwezig

Volgens de berichten zouden de smart glasses helaas niet uitgerust zijn met een camerafunctie. Dit zou te maken hebben met de batterij, die met een camera te snel leeg zou raken. De bril kan verder uitgerust worden met gepolariseerde lenzen op sterkte. Ook zou hij in een speciale uitvoering komen voor mannen en vrouwen. Volgens Foxconninsider zou het frame beschikbaar zijn in de kleuren crystal, champagne en zwart.

Apple Glasses

65% kans dat de Apple bril nooit zal bestaan

Of de slimme Apple bril er ooit echt zal aankomen blijft natuurlijk de vraag. Volgens de tip-gever is er een kans van 65 procent dat het project zal worden geschrapt. Mocht hij ooit wel geproduceerd worden, zou de bril op basis van de materiaalkosten voor rond de 600 dollar te koop zijn.

Ook het team van Snapchat is druk bezig geweest met het ontwikkelen van een speciale bril. De Snapchat Spectacles zijn nu eindelijk ook in Europa te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gelekte informatie werpt meer licht op het geheime Apple smart glasses project
Sluiten