Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Pop-Culture 26 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Speciale Apple sneakers onder de hamer voor een flink bedrag

Regelmatig zie je nieuwsberichten voorbijkomen over oude Apple-producten, zoals iPhones en Macs, die voor flink geld over de toonbank gaan. Maar sneakers? Ja, Apple heeft ze echt gemaakt en ze kosten nu een vermogen.

Bij Apple denk je aan apparaten zoals iPhones, iPads en Macs. Toch maakte het bedrijf vroeger ook kleding in de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw. Die blijkt nog steeds ontzettend populair.

Bijzondere (dure) Apple Sneakers

Veilinghuis Sotheby’s gaat een paar sneakers veilen en zet behoorlijk hoog in. De startprijs van de schoen ligt op 50.000 dollar en mogelijk gaat die dus nog verder de lucht in.

Deze Apple-schoenen werden in de jaren ’90 speciaal gemaakt voor medewerkers. Ze waren een presentje tijdens een congres en werden dus nooit verkocht aan het grote publiek. Het is daarmee een ideaal verzamelobject voor de echte fan.

De schoenen zijn gemaakt van wit leer. Daarop is het gekleurde oude logo van Apple te zien. Het bedrijf maakte de schoen samen met Omega. Hoewel de verkoper zegt dat ze in perfecte staat zijn, is er hier en daar toch wat geel te zien.

De schoen is ideaal voor iemand met wat kleinere voeten, want het is een maat 41. Daarnaast zitten er in de doos ook nog rode veters, voor als je de witte een keer zat bent.

Speciale Apple sneakers onder de hamer voor een flink bedrag
Kinderkleding die je in de jaren ’80 bij de iPhone-maker kocht. (Afbeelding: Apple)

Geen kleding meer

Vroeger had Apple een speciale kledinglijn. Daarin zaten onder andere t-shirts, polo’s en petjes. Op een t-shirt stond bijvoorbeeld het kleurrijke Apple-logo en de Macintosh.
Tegenwoordig maakt Apple geen kledingstukken meer. Regelmatig heeft het nog wel samenwerkingen met kledingmerken. Zo maakte het luxe merk Hermès in samenwerking met het bedrijf speciale bandjes voor de Apple Watch.

De laatste jaren zijn vooral oudere Apple-producten populair. Zo ging er recent nog een eerste editie van de iPhone onder de hamer voor 190.000 dollar. Vergeleken met dat apparaat zijn deze schoenen een koopje.

iPhone 15 krijgt bijzondere camera die nog betere foto’s maakt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!