Apple steekt Apple Connect in nieuw jasje voor WWDC20

Aangezien WWDC20 voor de deur staat, voert Apple allerlei veranderingen door aan belangrijke apps. Dit keer is Apple Connect aan de beurt, die een moderne look en feel krijgt. Eerder deze week werd er al een nieuwe versie van de Apple Developer-applicatie gelanceerd voor macOS.

Met de app van Apple Connect kunnen ontwikkelaars alles met betrekking tot hun apps voor iOS, macOS, watchOS en tvOS beheren. Dit is de plek waar nieuwe apps voor die platformen gelanceerd worden, verschillende screenshots geüpload worden, de beschrijving van de apps worden aangepast, recensies van gebruikers gelezen worden en nog veel meer. Als je het aan de voorkant van de App Store kunt zien, dan kan de ontwikkelaar het ook vanaf de achterkant bekijken, naast natuurlijk allerlei andere informatiepunten die bezoekers van de winkelpagina niet te zien krijgen.

Apple Connect in een nieuw jasje

Eerder deze week was dus de Apple Developer-app aan de beurt, maar nu is Apple Connect dus ook in een nieuw jasje gestoken. Voorheen was de portal vrijwel gelijk aan de interface van de oude iCloud-website, met een kleurrijke achtergrond en een dun lettertype. Apple heeft die kleurrijke achtergrond enige tijd geleden al op straat gegooid en nu zien we ook dat de app zich houdt aan andere Apple-richtlijnen voor het design. De tekst is nu dikgedrukt, terwijl er veel minder kleur aanwezig is.

Verder is het goed om te zien dat de website van Apple Connect ook eindelijk geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. De site was voorheen bijna onbruikbaar op een iPhone. Ook de iPad ging het niet altijd helemaal lekker. Er is wel een app voor iOS beschikbaar, maar die biedt weer niet alle opties aan die je wel op de website aantreft. De update vandaag moet dus een geschenk uit de hemel zijn voor ontwikkelaars.

Het is nu al duidelijk dat Apple z’n beste beentje voorzet voor ontwikkelaars. Op 22 juni begint WWDC20, dan zien we wat het bedrijf nog meer in petto heeft.

Reageer op artikel:
Apple steekt Apple Connect in nieuw jasje voor WWDC20
Sluiten