Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Apple 24 november 2018

Apple opent indrukwekkende Apple Store aan de historische Champs-Élysées

De winkels van Apple zien er doorgaans goed uitgedacht en stijlvol uit, maar Apple heeft nu wel erg zijn best gedaan bij de nieuwe Apple Store aan de Champs-Élysées in Parijs. De straat staat natuurlijk al bekend om zijn historische panden en dure winkels en daar past een Apple Store prima tussen. Onlangs vestigde Apple zich in één van de appartementsgebouwen aan de bekende Parijse straat en werd de binnenplaats omgetoverd tot Apple’s meest indrukwekkende Forum ooit.

Mix tussen klassieke en moderne architectuur

Het gebouw stamt uit de Haussmann-periode en heeft binnenin een mix gekregen van zowel klassieke als moderne architectuur. Apple heeft het voor elkaar gekregen om modern ogende ruimtes te creëren voor zijn strakke producten, terwijl het historische karakter van het pand toch nog behouden wordt. Ook het feit dat het een appartementsgebouw betreft, schemert door in de inrichting van de Apple Store. Zo zijn er op de bovenverdieping verschillende ruimtes, die er ook nog uitzien als appartementen met bijvoorbeeld een open haard inclusief spiegel.

Apple Store Parijs

Meest indrukwekkende Forum

Het pronkstuk van de nieuwe winkel is ongetwijfeld het Forum op de binnenplaats. Hier zullen er gratis Today at Apple-sessies gehouden worden, welke zich richten op onder andere  muziek, fotografie en coderen. In de eerste week na de opening konden bezoekers meteen al genieten van bekende muzikanten en filmmakers.

Apple Store Parijs

Duurzame Apple Store

We weten dat Apple ook zijn best doet om een duurzaam bedrijf te zijn en daar doet het Forum ook vrolijk aan mee. De binnenplaats wordt namelijk bedekt door een plastisch dakraam dat voor zonlicht zorgt. Daarnaast is het dak ook uitgerust met zonnepanelen is er een geïntegreerd systeem dat hemelwater opvangt voor de toiletten, de bomen en de groene wanden.

Apple Store Parijs

In de tussentijd werkt Apple aan verschillende nieuwe producten om mee te kunnen pronken in de nieuwe Store. Zou zou het bedrijf werken aan een goedkoop equivalent van Google’s Chromecast.

 

Apple

Reageer op artikel:
Apple opent indrukwekkende Apple Store aan de historische Champs-Élysées
Sluiten