Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 21 sep 2019

Iconische ”Cube” Apple store in New York heropent zijn deuren

Voor de meeste mensen is de iconische Apple store op Fifth Avenue in Manhattan gewoon een winkel. Een winkel zoals wij die ook kennen in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, en ga zo nog maar even verder. Gewoon zo’n winkel waar glanzende iPhones, laptops en tablets worden verkocht. Toch is de heropening van de ”Cube” Apple store op Fifth Avenue in New York City een hele happening.

Apple opent deuren van de Cube op Fifth Avenue opnieuw

De iconische ”Cube” is sinds 2017 gesloten vanwege renovatie. Maar de 20e heeft het zijn deuren weer geopend. En daar zijn de hard core Apple-fans zacht gezegd enthousiast over. Tijdens de renovatie verplaatste Apple de shop naar een tijdelijke locatie. Na een lange verbouwing heeft de winkel zijn deuren dus weer geopend. En de excitement rondom de heropening doet haast denken dat het techbedrijf een nieuw product lanceert. Maar dat heeft het net nog gedaan. In dit geval gaat het ‘gewoon’ om een winkel.

Apple store
De iconische en vernieuwde Cube (Bron: Apple)

Vernieuwde Apple store met de bekende producten

De vernieuwde Apple store is nu ongeveer twee keer zo groot als hij was en ook de plafonds van het gebouw zijn een stuk verhoogd. Omdat deze locatie dé flagship store van het techbedrijf is zijn kosten noch moeite bespaard om de Apple-ervaring zo compleet mogelijk te maken. Naast de binnenkant van de winkel werd ook het plein rondom de shop op de schop genomen.

Waar het eerder alleen mogelijk was om door de Cube zelf naar binnen te komen, zijn er nu twee nieuwe ingangen aan het gebouw toegevoegd. Toch zullen de meeste toeristen nog gaan voor de originele ingang. Nee, wat zeggen we, vrijwel iedereen zal de iconische Cube-ingang verkiezen boven een nieuw geplaatste zijdeur.

Apple Cube Fifth Avenue
De vernieuwde Apple store op Fifth Avenue (Bron: Apple)

Uiteraard is er binnen veel aandacht besteed aan de belichting. Zo veranderen de LED-lampen aan het plafond van kleur, afhankelijk van het moment op de dag. Zo worden de iPhones, iPads, Apple Watches en andere producten in het beste licht gepresenteerd.

Apple maakt bijzondere winkels en wil dat het publiek een complete ervaring opdoet in de stores. Maar het klopt, een winkel blijft een winkel. Daar kunnen we met onze Hollandse nuchterheid niks aan veranderen.

Reageer op artikel:
Iconische ”Cube” Apple store in New York heropent zijn deuren
Sluiten