Kiara Angelino
Kiara Angelino Tech 29 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

De Apple Store in Dubai is next level

Apple heeft in Dubai de grootste Apple Store geopend. Dit is niet ‘zomaar’ een Apple Store, maar één die je ooit moet hebben gezien. Zowel de binnen- als buitenkant geven je het ‘wauw’-gevoel en is de store een ware attractie.

De winkel heet de ‘Apple Dubai mall’ en bevindt zich in de Dubai Mall. Het winkelcentrum trekt per jaar meer dan 80 miljoen bezoekers. Een betere locatie kon Apple dus niet kiezen.

De winkel heeft een groot balkon met een prachtig uitzicht op Burj Khalifa, de grootste wolkenkrabber ter wereld. Er is ook uitzicht op de beroemde Dubai-fontein. Iedere avond worden daar spectaculaire shows gegeven.

Vleugels van de Apple Store

De nieuwe winkel heeft twee verdiepingen en een voorgevel van 57 meter. De winkel is bekleed met de zogenoemde ‘solar wings’. Deze vleugels voorzien het terras met schaduw. In de avond openen de vleugels automatisch, waarna je van het uitzicht kan genieten.

De achttien vleugels zijn één van de grootste kinetische kunstwerken van de wereld. De bewegingen van de ‘solar wings’ zijn geïnspireerd door de valk die zijn vleugels uitspreidt. Door het zonlicht dat door de patronen van de vleugels schijnt ontstaan er unieke schaduwen.

Het uiterlijk van de nieuwe Apple Store

De typische kenmerken van de Apple Stores komen ook in deze winkel voor. De winkel heeft hoge glazen wanden met een open zicht. Op het schaduwrijke terras staan negen bomen en ook in de winkel staan een aantal bomen. Het terras is uiteraard van zitplaatsen voorzien, voor bezoekers die even willen ontspannen.

‘Today at Apple’

De Apple Dubai Store is niet alleen gemaakt om apparaten te verkopen. Ook ‘Today at Apple’ speelt een belangrijke rol. Dit zijn sessies die over onderwerpen zoals fotografie, film en kunst gaan. Deze worden door ervaren medewerkers gegeven.

Apple Store

Apple laat dus zien dat niet alleen de apparaten vernieuwend zijn, maar ook de winkels. Apple werkt overigens aan nog meer interessante projecten. Lees hier waar een geheim team van Apple zich nu mee bezig houdt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Apple Store in Dubai is next level
Sluiten