Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 1 aug 2017

Apple stores worden binnenkort omgebouwd tot smart home

In juni kondigde Apple aan eindelijk ook de smart home arena te betreden met de eigen HomePod slimme speaker. Zoals altijd pakt Apple ook zijn intrede in het slimme huis grondig aan en zal het binnenkort mogelijk zijn om in geselecteerde Apple stores de echte smart home sfeer te ervaren. Uiteraard in combinatie met de HomePod.

Waan je in een Apple smart home

In de winkels zullen klanten verschillende smartphone apparaten live kunnen meemaken en beoordelen of deze het kopen waard zijn. Omdat het een nieuwe markt is voor Apple en het een heel gedoe is om een hele reeks nieuwe producten te ontwikkelen, zal Apple niet eigen smart home apparatuur uitstallen. In plaats daarvan zal gebruik gemaakt worden van apparaten van andere bedrijven, die uiteraard wel compatibel zijn met de HomePod. Bezoekers zullen slimme producten zoals thermostaten, sloten en lichten live kunnen ervaren.

Apple Store binnenkort smart home

Verbouwing Apple Store alleen in geselecteerde plaatsen

Op de planning staan smart home Apple stores in 31 locaties in de Verenigde staten. Volgens TechCrunch zouden hierbij de Apple Store  op de Union Square, bij het World Trade Center en in Williamsburg New York in ieder geval horen. Daarnaast zullen ook buiten Amerika winkels omgebouwd worden. Dit zal gebeuren in grote steden in onder andere Singapore, Taiwan, Engeland en Duitsland. Zoals we zien staat Nederland helaas (nog) niet op de lijst. Bewoners van de andere gelukkige landen zullen binnenkort dus kunnen ervaring hoe het zou zijn om in een smart home met Apple’s HomePod te leven.

Hoewel het heerlijk is dat je alvast een voorproefje kunt krijgen van de Apple smart home, zullen de producten die daar te koop staan waarschijnlijk redelijk prijzig zijn. Maar het hoeft allemaal niet zo duur te zijn. Met deze Raspberry Pi projecten maak je gewoon je eigen slimme apparaten.

Reageer op artikel:
Apple stores worden binnenkort omgebouwd tot smart home
Sluiten