Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 6 feb 2019

Invloedrijke retail-topvrouw Angela Ahrendts verlaat Apple

Grote veranderingen binnen Apple. Na significante verschuivingen binnen het Siri-team is er opnieuw groot nieuws: Retail-topvrouw Angela Ahrendts gaat het bedrijf verlaten. Onder haar leiding kondigde Apple zeer recentelijk nog een nieuw cursussen-programma aan, Today at Apple. Daarover lees je hier meer.

Angela Ahrendts stopt bij Apple

Blijkbaar was dat de laatste grote verandering die ze binnen de techgigant door mocht voeren. Ahrendts zal in april de tent verlaten. Dat heeft Apple na enkele geruchten nu ook zelf officieel middels een persbericht bevestigd.

Ahrendts werkt sinds 2014 bij het bedrijf, waar ze als eerste vrouwelijke Senior Vice President aan boord kwam. Dat is de hoogste functie die je binnen Apple kunt bekleden. Zowel online als offline was het haar verantwoordelijkheid om de Apple Store compleet te vernieuwen.

(Tijdelijke) vervanger

Haar vervanger staat al klaar, al gaat het waarschijnlijk om een tijdelijke oplossing. Dan hebben we het over Deirdre O’Brien. Zij is al werkzaam binnen Apple op dit moment, als Vice President van People. Een fancy benaming voor Directeur Human Resources. Zij krijgt een nieuwe titel: Senior Vice President of Retail and People. Een flinke vork vol hooi.

Angela Ahrendts stopt bij Apple Stores

O’Brien is al sinds 1988 werkzaam voor Apple en kent het bedrijf dan ook als geen ander. Angela Ahrendts volgde in 2014 John Browett op, die slechts enkele maanden aan het roer van de (online en offline) Apple Store stond. Daarvoor was Ron Johnson er de grote man. Hij heeft samen met Jobs destijds het complete Apple Retail-concept opgezet.

Impact op Apple Stores

Maar goed, de impact van Ahrendts moet ook niet onderschat worden, ondanks dat ze relatief kort deze rol heeft vervuld. Samen met Jony Ive zette ze een nieuw ontwerp neer voor de Apple Stores en deed ze grote investeringen in de fysieke winkels. Met als hoofddoel om de focus op verkoop te verschuiven naar inspiratie en creativiteit. In plaats van enkel rekken met producten moest er ruimte vrijgemaakt worden voor cursussen en gratis workshops. Daarover lees je meer in het interview dat onze vrienden van OneMoreThing onlangs met haar hielden.

Angela Ahrendts stopt bij Apple Stores Google Netflix Nederland

CEO Tim Cook spreekt vol lof over de inspanningen van Ahrendts. “Ze heeft onze teams de afgelopen vijf jaar geïnspireerd en ook van enorm veel energie voorzien!” Over O’Brien zegt hij: “Bij Apple weten we dat het om mensen draait. Deirdre begrijpt de kwaliteiten en de sterke punten van onze teams beter dan wie ook. Al meer dan dertig jaar helpt ze Apple om gefocust te blijven op het bedienen van consumenten en het verrijken van hun leven. Ze is sinds het prille begin een buitengewone leider en een vitale partner van onze retail-teams over de hele wereld.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Invloedrijke retail-topvrouw Angela Ahrendts verlaat Apple
Sluiten