Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Apple 29 jan 2019

“Apple bezig met streamingdienst voor games”

We weten al een tijdje dat Netflix dit jaar behoorlijk moet oppassen voor allerlei nieuwe streamingdiensten, waaronder een streamingdienst van Apple die volgens de berichten zelfs gratis zou zijn. Apple lijkt het daar echter niet bij te houden en zou volgens vijf anonieme bronnen ook bezig zijn met een soort Netflix voor games.

Gesprekken met game ontwikkelaars

De iPhonemaker zou in de tweede helft van 2018 begonnen zijn met gesprekken met game ontwikkelaars voor de nieuwe streamingdienst en zou ook sommige ontwikkelaars hebben benaderd om als publisher voor de dienst aan de slag te gaan. Door publishers aan de haak te slaan zou Apple verzekerd moeten zijn van een vaste stroom aan nieuwe content om gebruikers happy te houden.

Apple iPhone Xs

Games voor iPhones en Mac

Helaas is er op het moment niet al te veel bekend over het nieuwe Apple project en het blijft nog gissen naar welke games we bij de dienst terug zullen zien en wat een abonnement zal gaan kosten. Ook is het de vraag voor welk platform de games beschikbaar zullen zijn. Mogelijk komen er apps voor je iPhone en wat grotere games voor op de Mac computers. Tijdens de onthulling van de A12 Bionic chip waren ze er in ieder geval erg trots op dat de nieuwe iPhones behoorlijk krachtige spelletjes aan zouden kunnen. Apple kennende zullen er waarschijnlijk geen pc games tussen zitten.

Apple headphone

Verder zou Apple ook druk bezig zijn met nieuwe hardware om je muziek mee te beluisteren. Naast de AirPods zou het bedrijf volgens de berichten werken aan een headphone, die dus niet onder de Beats naam valt. Uiteraard zijn ze ook bezig met een nieuwe lading iPhones en het lijkt erop dat het de mooiste iPhones ooit worden.

PhoneArena

Reageer op artikel:
“Apple bezig met streamingdienst voor games”
Sluiten