A de Jong
A de Jong | LinkedIn Tech 31 mei 2017

Apple-medeoprichter: ‘Tesla komt met de volgende technologische doorbraak, niet Apple’

Ooit had Apple het patent op doorbraken in de technologie. Iets wat zonder meer bevestigd werd door Steve Jobs himself. Maar dat stukje arrogantie is tegenwoordig ver te zoeken bij Apple. “Tesla is simpelweg innovatiever heden ten dage.”

“De volgende grote technologische doorbraak komt van Tesla”, is een quote die we deze week opvingen op Bloomberg. En nee, die kwam niet van Tesla-baas Elon Musk, maar van Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple.

apple tesla

Wozniak, die een haat-liefdeverhouding had met Steve Jobs, stelt dat Apple tegenwoordig gewoonweg te groot is voor écht grote technologische innovaties.

“Ik moet bekennen dat Tesla op dit moment de beste kaarten in handen heeft. Ze hebben gigantisch veel energie gestoken in extreem risicovolle innovaties”, aldus Wozniak. Hij vergelijkt Elon Musk in het interview met zijn voormalige studiegenoot en compagnon.

Persoonlijke obsessies bij Tesla vergelijkbaar met Apple

“Ik heb veel bewondering voor de gedrevenheid van Elon Musk. Zijn persoonlijke obsessies leiden tot geweldige producten. Eigenlijk net zoals altijd bij Steve Jobs het geval was. Hij wordt de basislegger van de volgende grote technologische innovatie.”

Als belangrijke factor noemt Wozniak ook het plezier waarmee Musk zijn werk doet. “Je ziet duidelijk dat alles wat met Tesla te maken heeft een hobby is voor de jonge innovator. De elektrische auto is echt gemaakt naar zijn ideaal, voor in zijn eigen leven. Bij Apple zijn zo ook de beste uitvindingen ontstaan.”

Volgens Wozniak zouden de twee bedrijven perfect bij elkaar passen voor een samenwerking. “Het geld van Apple, de innovatieve kracht van Tesla.” Elon Musk heeft eerder echter al eens aangegeven hier niet warm voor te lopen.

Geheim project Steve Jobs

Het zal dan niet een technologische doorbraak worden, Apple is wel bezig met een geheim project dat nog uit de koker van Steve Jobs komt. Een aantal ingewijden hebben een fascinerend tipje van de sluier opgelicht. Lees hier meer over dat project.

Reageer op artikel:
Apple-medeoprichter: ‘Tesla komt met de volgende technologische doorbraak, niet Apple’
Sluiten