Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 9 jul 2019

Apple viert tienjarig bestaan App Store met klassieke game

De App Store bestaat tien jaar en speciaal daarvoor heeft Apple besloten om een klassieke game opnieuw uit te geven. In tien jaar tijd is er veel veranderd in het landschap van games op de smartphone. Waar het eerst een geinig extraatje is, is het nu voor velen het voornaamste platform waarop zij gamen en is er steeds meer mogelijk met de kracht van de smartphones. Denk daarbij aan het spelen van klassiekers, maar ook de populaire free-to-play-games als Clash of Clans en natuurlijk Fortnite. Maar het begon allemaal met een potje poker.

Apple brengt App Store-klassieker opnieuw uit

Het gaat om de game Texas Hold’em zoals die lichtjaren geleden werd uitgebracht. Destijds moest je er nog voor betalen, maar inmiddels is de game gratis uitgebracht. Mocht je een klassiek potje poker willen gaan spelen, dan kun je hem hier downloaden.

Poker App Store

Het idee van de game op de App Store is simpel. Je speelt poker tegen een aantal andere computergestuurde spelers. Deze laten via verschillende animaties zien wat zij besluiten te doen. Het doel van de game is om alle fiches in jouw handen te krijgen. Er zijn 24 verschillende tegenstanders en je kunt aan de verschillende houdingen van hen zien hoe zij er voor staan. Op die manier kun je op het juiste moment de juiste gok nemen en op die manier de pot naar je toe te trekken. Ook zijn er tien verschillende locaties waarin je los kunt gaan, maar dat is voornamelijk voor de achtergrond een leuk aardigheidje. Mocht je er erg goed in zijn, dan kun je ook je vrienden uitdagen en gezamenlijk een potje poker gaan spelen en te zien wie zich de absolute koning mocht noemen. Volgens Apple is de game opnieuw ontworpen, gerenderd en gebouwd met afbeeldingen met een hoge resolutie.

Nu nog even hetzelfde doen met de klassieker Fieldrunners op de App Store en het is een echt feestje. Wil je meer lezen over de App Store? Kijk dan even hier.

Reageer op artikel:
Apple viert tienjarig bestaan App Store met klassieke game
Sluiten