Apple toont fiscale cijfers Q3: Mac en iPad zorgen voor recordomzet

Apple heeft de kwartaalcijfers voor het derde kwartaal naar buiten gebracht. Ondanks het coronavirus (of misschien wel dankzij) laat het bedrijf sterke cijfers zien. De omzet is met elf procent gestegen (in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar) naar 59,7 miljard dollar. De waarde van een aandeel steeg daardoor met achttien procent. De winst bedraagt 11,25 miljard dollar; dat was vorig jaar nog 10,04 miljard dollar.

De afdelingen die verantwoordelijk zijn voor diensten en wearables laten goede cijfers zijn. Maar de iPhone, Mac en iPad hebben ook zeker goed gepresteerd in het derde kwartaal. Sinds de lancering van de 13 inch Macbook dit jaar is het zo dat de complete lijn nu overgegaan is op het veel betere toetsenbord van het bedrijf. Dat heeft ongetwijfeld geholpen; maar het feit dat veel meer mensen moesten thuiswerken, had waarschijnlijk een groter aandeel in dat succes.

Tim Cook (Afbeelding: Apple Inc.)

Apple deed het goed in Q3 2020

Zoals altijd geeft Apple weinig details als het om verkochte apparaten gaat. Het bedrijf geeft wel andere cijfers vrij, namelijk de omzet die een productcategorie omgezet heeft. De cijfers luiden als volgt.

  • iPhone: 26,42 miljard dollar – 1.66% meer dan vorig jaar
  • Diensten: 13,16 miljard dollar – 14.85% meer dan vorig jaar
  • Mac: 7,08 miljard dollar – 21.63% meer dan vorig jaar
  • iPad: 6,58 miljard dollar – 31.04% meer dan vorig jaar
  • Wearables, Home en Accessoires: 6,45 miljard dollar – 16.74% meer dan vorig jaar

Eerder dit jaar lanceerde Apple al allerlei nieuwe versies van zijn belangrijke besturingssystemen, zoals iOS 14, macOS Big Sur en watchOS 7. Later dit jaar worden er nieuwe producten verwachten. Zoals altijd kunnen we een nieuwe iPhone verwachten (wel wat later dan gepland), maar mogelijk ook een eigen bluetoothtracker, een iMac met een nieuw design, een Apple-koptelefoon en nog veel meer.

Net zoals voor het derde kwartaal doet Apple geen uitspraken over de verwachtingen voor het vierde kwartaal vanwege covid-19. Er zijn te veel onzekere factoren om er een logisch verhaal van te maken.

Reageer op artikel:
Apple toont fiscale cijfers Q3: Mac en iPad zorgen voor recordomzet
Sluiten