Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 31 aug 2019

Apple zet augmented reality in om je spullen terug te vinden

Eén van de dagelijkse problemen van de moderne mens,  naast lege batterijen en de vraag wat er nu weer gebingd moet worden, is het constant kwijtraken van allerlei spullen. Gelukkig bestaan er dan ook handige trackers, zoals de tegeltjes van Tile, om je sleutels en andere spullen weer terug te vinden. Volgens de berichten zou ook Apple bezig zijn met een tracker en deze zou zelfs augmented reality inzetten om alles weer op te sporen.

iOS 13 verwijzingen Apple tracker

De geruchten over een Apple tracker doken al eerder op toen verwijzingen naar de gadget werden gevonden in de code van iOS 13. De tracker zou onder de codenaam B389 gaan en strings zoals “tag your everyday items with B389 and never lose them again” verklappen dat het inderdaad om een tracker zou moeten gaan. Eerder kwamen we er ook al achter dat Apple van plan is om met iOS 13 Find My Friends en Find My iPhone samen te voegen tot een enkele app, namelijk Find My. In de nieuwe app zou er ook een “items” tab zijn om al je spullen via de nieuwe tracker in de gaten te houden.

Apple tracker
Bron: MacRumors

Notificaties, geluidjes en augmented reality

Zo zou je een notificatie krijgen wanneer de app doorheeft dat je een bepaald item ergens achterlaat. Uiteraard wil je niet telkens eraan herinnerd worden dat je je sleutels vergeet, terwijl je precies weet dat je ze op tafel hebt laten liggen. Daarom zou je ook bepaalde  “veilige zones” in kunnen stellen, waarin je niet wordt lastiggevallen met notificaties. Mocht je dan toch iets kwijt zijn zou je via de Find My app ervoor kunnen zorgen dat de tracker een geluidje maakt. Daarnaast zou de iOS 13 code ook verklappen dat Apple’s ARKit wordt ingezet om je te herenigen met je spulletjes. Dat zou gebeuren in de vorm van augmented reality ballonnen, die je als een soort Hans en Grietje zou moeten volgen.

Apple tracker
Bron: MacRumors

Rond wit design

Ook is in de code een foto te vinden van Apple’s nieuwe tracker. Het lijkt erop dat deze een rond design krijgt met in het midden het Apple logo. Uiteraard zou het heel goed kunnen dat het nog niet om een foto van het uiteindelijke product gaat, maar dat we te maken hebben met een placeholder. Hoe dan ook is de verwachting dat de tracker op 10 september onthuld wordt tijdens het Apple event in het Steve Jobs Theater. Dan zouden we ook kennis mogen maken met de nieuwe iPhones en Apple Watch modellen.

MacRumors

Reageer op artikel:
Apple zet augmented reality in om je spullen terug te vinden
Sluiten