Apple trekt Safari 14 en beveiligingsupdate macOS Mojave terug

Een paar weken geleden rolde Apple Safari 14 en een paar beveiligingsupdates voor macOS Mojave uit. Ook macOS Catalina kreeg toen die beveiligingsupdates. Middels de updates konden gebruikers alvast wat macOS Big Sur-functies testen met Safari. Maar die updates worden nu us allemaal teruggetrokken.

Enkele nieuwe functies die gebruikers van Safari met Safari 14 konden testen, zijn bijvoorbeeld het nieuwe design, het privacyrapport en ondersteuning voor 4K en HDR op videowebsites zoals YouTube. Mocht je de updates nog niet gedownload hebben, dan is er gelukkig niets aan de hand. Dan moet je simpelweg wat langer wachten tot ze wederom beschikbaar worden gesteld. Nu is het niet meer mogelijk de nieuwste versie van de browser te downloaden. Volgens de website Mr. Macintosh is dat niet zonder reden gebeurd. Want wat blijkt: er ontstonden problemen voor de mensen die gebruikmaken van macOS Mojave.

Safari (Afbeelding: Apple, montage: OMT)

Safari 14 voorlopig niet te downloaden

Gebruikers met macOS Mojave en Safari 14 laten namelijk weten tegen verschillende problemen aan te lopen, zoals het geheugenproblemen, langzamere opstarttijden, meerdere system.log-toevoegingen en crashes wanneer de migratie-assistent gebruikt werd. Er zijn nog meer problemen gemeld, dit zijn slechts voorbeelden van zaken die gebruikers zijn tegengekomen. De eerste klachten kwamen eigenlijk direct na de release van Safari 14 binnen, maar Apple besloot pas deze week de updates terug te trekken.

Mocht je macOS Mojave geïnstalleerd hebben en de nieuwste browserversie hebben gebruikt, geen nood: Apple brengt binnenkort een patch uit die alle problemen moet verhelpen. Daarnaast wordt aangeraden om gebruik te maken van de functie Time Machine, waarmee je terug kunt gaan naar een back-up die je gemaakt hebt. En anders is het aan te raden over te stappen op macOS Catalina, want dat schijnt dus ook de problemen te verhelpen.

Reageer op artikel:
Apple trekt Safari 14 en beveiligingsupdate macOS Mojave terug
Sluiten