Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 23 jun 2020

Apple TV 4K ondersteunt dankzij tvOS 14 eindelijk 4K YouTube videos

Met de Apple TV kun je genieten van diverse content in een 4K-resolutie, waardoor het ideaal is om onder je dikke televisie te zetten. Toch was er wel een klein minpunt: op Youtube was die mogelijkheid er niet. Met de introductie van tvOS 14 is dat straks verleden tijd.

Gisteren werd tijdens de WWDC20-presentatie het nieuwe besturingssysteem onthuld. Het duurt waarschijnlijk tot de herfst voordat we daadwerkelijk aan de slag kunnen gaan met tvOS 14 op de Apple TV, maar de voordelen zijn er wel degelijk. Met name voor de liefhebbers van Youtube.

4K Youtube met de Apple TV tvOS 14

Veel aandacht voor het nieuws was er niet en op de pagina van Apple zelf wordt het nieuws ook een beetje weggestopt, maar er wordt wel degelijk een melding van gemaakt. Momenteel kun je met de Apple TV een 4K-resolutie aan voor verschillende soorten content, maar de Youtube app is beperkt tot een gewone 1080p-resolutie. Dat terwijl er vandaag de dag steeds meer video’s in een 4K-resolutie komen. Wat dat betreft is het wel de hoogste tijd dat er een update komt die het mogelijk maakt om deze op deze manier te aanschouwen. Bekijk hieronder de afbeelding die je op de website van Apple vindt.

De desbetreffende melding (Afbeelding Apple)

Waarom deze Apple TV upgrade nu wel doorgevoerd kan worden is overigens niet helemaal duidelijk. Op de website valt wel te lezen dat er sprake is van de meest recente Youtube-video’s die deze mogelijkheid krijgen. Wellicht dat het dus niet met oude video’s werkt en er sprake is van een verandering in codec. Apple en Youtube zelf hebben daar geen uitspraak over gedaan, dus wat dat betreft is het op dit moment gissen. Naast de mogelijkheid om straks video’s van het bekende videoplatform in de hoogste resolutie te bekijken, komt tvOS 14 ook met een uitgebreidere picture-in-picture- modus en meer ondersteuning voor Homekit.

Wil je meer lezen over wat er tijdens de WWDC20 is aangekondigd? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Apple TV 4K ondersteunt dankzij tvOS 14 eindelijk 4K YouTube videos
Sluiten