Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 28 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple TV+ breekt streaming record met twee Daytime Emmy Awards

Apple TV+ heeft een nieuwe prestatie neergezet. Het heeft twee Daytime Emmy Awards gewonnen voor haar series.

De Apple TV+-series Peanuts in Space en Ghostwriter zijn in de prijzen gevallen tijdens de Daytime Emmy Awards. Dat laat Apple weten in een blog. Het is voor het eerst dat een streamingdienst in haar eerste jaar twee Daytime Emmy’s wint.

Prijzen voor Apple TV+

Apple TV+. Bestaat minder dan een jaar. Hoewel het aanbod nog niet groot is als een Netflix of Amazon Prime Video, heeft het al verschillende prijzen in de wacht gesleept. In totaal is het nu al 71 keer genomineerd voor een prijs. Daarvan wist het er 25 te winnen. Misschien is de grootste serie qua prijzen op dit moment The Morning Show. De serie is drie keer genomineerd geweest voor een Golden Globe. De laatste Apple TV+-winnaar voorafgaand aan de twee series die hierboven zijn genoemd, is Dickinson. De serie sleepte een Peabody Award in de wacht.

De Daytime Emmy Awards zijn vergelijkbaar met de gewone Emmy’s. De naam zegt het eigenlijk al, het gaat over programma’s die overdag worden uitgezonden. Daar horen natuurlijk shows voor kinderen bij. Apple TV+ heeft nu twee van die prijzen gewonnen.

De winnaars

Ghostwriter won de prijs voor “Outstanding Children’s or Family Viewing Programming”. De Apple TV+-serie gaat over een geest die rondspookt in een boekenwinkel. Het laat boekpersonages los in de winkel en de kinderen die daar zijn moeten de mysteries oplossen. De jury roemt de multiculturele cast en vindt dat de serie kinderen (tussen de 6 en 11 jaar oud) aanmoedigt om te lezen en tegelijkertijd helpt met schrijven en het ontwikkelen van een woordenschat.

Peanuts in Space: Secret of Apollo 10 krijgt een award voor “Outstanding Single Camera Editing”. In de Apple TV+-serie praten Ron Howard en Jeff Goldblum over de Apollo 10-missie. Dit doet het aan de hand van het stripfiguur Snoopy, zodat het ook voor kinderen duidelijk wordt waar de maanmissie precies om ging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple TV+ breekt streaming record met twee Daytime Emmy Awards
Sluiten