Apple TV+ sluit deal met mede-bedenker Little America

Naast Netflix en Disney+ lijkt ook de streamingdienst van Apple weer wakker geworden te zijn. Er zijn de afgelopen weken namelijk meerdere nieuwe projecten aangekondigd. Daarnaast lijkt Apple ook bezig te zijn met het werven van extra mensen.

De laatste aanwinst is blijkbaar Lee Eisenberg. Dit is een scenarioschrijver en producent die je misschien kent van de komedie Good Boys en aankomende serie Little America. De bedoeling is dat hij meerdere jaren voor Apple gaat werken.

Apple strikt schrijver en producent Lee Eisenberg

Volgens Variety gaat houdt de nieuwe deal in dat Eisenberg zowel nieuwe televisieseries als andere vormen van digitale media voor Apple gaat produceren:

”De deal betekent dat Eisenberg nieuwe televisie en digitale mediaprojecten voor Apple TV Plus gaat maken onder de naam Piece of Work Entertainment. Tevens heeft hij Natalie Sandy als vice-president aangesteld.” 

Eisenberg heeft een indrukwekkend CV, met onder andere zes Emmy nominaties voor zijn betrokkenheid aan The Office en enkele andere projecten:

”Hij is een zesvoudig Emmy genomineerde, hoofdzakelijk voor zijn werk aan The Office en voor ‘Hello Ladies: The Movie’, die gebaseerd is op de HBO serie waar hij bij betrokken was. Overige projecten waar hij aan gewerkt heeft zijn de dramedy “SMILF”, Good Boys, Bad Teacher en Year One.”

Little America

Wat voor series Eisenberg precies gaat produceren is nog niet bekend, met uitzondering van Little America, dat gepland staat om op 17 januari op Apple TV+ te verschijnen. Deze serie focust zich op meerdere immigranten in een tijdperk waarin hun verhalen er meer toedoen dan ooit. Ondanks dat er nog geen enkele aflevering is verschenen heeft Apple de reeks al vernieuwd voor een tweede seizoen.

Naast Little America heeft Apple ook See, Dickinson, For All Mankind en The Morning Show verlengd voor een tweede seizoen. Deze laatste wist onlangs overigens zijn eerste Award binnen te slepen.

Meer Apple TV+ nieuwtjes zijn hier te vinden.

Reageer op artikel:
Apple TV+ sluit deal met mede-bedenker Little America
Sluiten