Apple TV+ dropt trailer van nieuwe documentaireserie Dear…

De officiële trailer van de documentaireserie Dear… is vandaag online gekomen. De productie is te zien op Apple TV+.

In de tiendelige serie op Apple TV+ komt elke aflevering een andere inspirerend persoon naar voren. Apple noemt het ‘Figuren die de wereld geschapen hebben zoals die nu is, of impact daarop hebben gehad”. In de serie zullen onder andere Oprah Winfrey, Spike Lee, Stevie Wonder en Gloria Steinem zijn te zien. Er is zelfs een aflevering gewijd aan Pino uit Sesamstraat De hele docu is gemaakt door de Emmy-winnende filmmaker R.J. Cutler. Op 5 juni zal het hele seizoen te zien zijn.

Dear Apple

De grote inspiratiebron van Apple voor de serie is de reclame ‘Dear Apple’ voor de Apple Watch. In het spotje vertellen klanten van het bedrijf in brieven aan Tim Cook hoe de smartwatch hun leven heeft gered of heeft geholpen om gezonder te leven. De serie gaat daar dan ook wat op lijken laat Apple weten. “Dear… is een innovatieve manier van het maken van biografieën van invloedrijke personen. Er worden brieven gebruikt die fans sturen naar de personen in de docuserie. Dear… focust zich op de belangrijkste momenten uit het leven en werk van de hoofdrolspelers dat impact heeft gehad. Niet alleen van de briefschrijvers, maar ook de gehele wereld.

Meer dan eigen producties

Dear is net zoals alle content op Apple TV+ een exclusieve original. Toch gaat daar waarschijnlijk binnenkort verandering in komen. Het bedrijf wil de licenties van oudere films en series kopen om zo een groter aanbod op de eigen streamingdienst te hebben. Zo wil het de concurrentie aangaan met marktleiders Netflix en Amazon Prime.

Reageer op artikel:
Apple TV+ dropt trailer van nieuwe documentaireserie Dear…
Sluiten