Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 4 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Apple TV+ gaat zich richten op het live-streamen van sporten’

Apple haalt de laatste tijd veel mensen binnen die Apple TV+ naar een hoger niveau moeten brengen. De nieuwste aanwinst is James DeLorenzo van Amazon Video.

Apple lijkt zijn streamingdienst Apple TV+ steeds meer aandacht te geven. Het bedrijf heeft verschillende grote namen uit de entertainmentwereld gehaald om de dienst te verbeteren. Eerder ging het vooral om filmmakers, maar nu lijkt het platform ook stappen te gaan maken in de sportwereld.

Amazon Video

Om deze tak uit te bereiden is James Lorenzo overgekomen van Amazon Video. Bij dat bedrijf was hij sinds 2016 verantwoordelijk voor de sportdivisie. Daarvoor was hij senior vicepresident van de audiotak van het bedrijf, zich richtte op luisterboeken en storytelling.

Sport op Apple TV+

Met het aantrekken van DeLorenzo wordt ook de koers van Apple TV+ meer bekend. De dienst gaat zich meer richten op sport. Volgens de Sports Business Daily is Apple dan ook geïnteresseerd om mee te doen aan de biedingen voor de uitzendrechten van de Pac-12 Conference. Dit zijn een aantal sporten op universiteitsniveau die populair zijn in de Verenigde Staten. Met deze rechten kan Apple TV+ live sportwedstrijden streamen.

Amazon doet dit al een tijdje. Het is een grote speler op het gebeid van sportstreaming. Zo betaalde het in 2018 90 miljoen pond voor de exclusieve rechten om gedurende drie jaar 20 Premier League-wedstrijden per seizoen te mogen streamen. In december 2019 verkreeg het de Duitse rechten voor 16 Champions League-wedstrijden. Daarnaast heeft het nog rechten voor veel andere sporten. Met het aantrekken van DeLorenzo lijkt Apple dus dezelfde kant op te willen gaan.

De toekomst van Apple TV+

Apple TV+ heeft op dit moment alleen nieuwe films en series die exclusief op het platform zijn te zien. Het maakte al exclusieve overeenkomsten met grote namen uit de filmwereld, waardoor het de eerste optie heeft op hun ideeën. Daarnaast lijkt het bedrijf ook een verandering door te gaan voeren in de content. Eerder meldden verschillende bronnen dat het bedrijf nu ook de rechten van oude producties wil kopen om hun library flink uit te bereiden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘Apple TV+ gaat zich richten op het live-streamen van sporten’
Sluiten