Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 25/03/2019

Apple kondigt langverwachte “Netflix-concurrent” aan

Tijdens het Apple Event van vanavond heeft het bedrijf de langverwachte “Netflix-concurrent” aangekondigd. In de afgelopen maanden hebben we veel over de service gehoord, maar wat heeft het nu daadwerkelijk te bieden?

Is het echt een concurrent voor Netflix of hebben we te maken met een ander soort dienst? In de Steve Jobs Theatre zijn alle antwoorden gegeven en hier vind je alles wat je maar moet weten.

Apple kondigt Netflix-concurrent Apple TV+ aan

Na het vertonen van een vrij indrukwekkend, creatief, introductie filmpje betrad Apple CEO Tim Cook het podium in de Steve Jobs Theatre. Daar kondigde de eindbaas van het bedrijf de komst van Apple TV+ aan. Volgens Cook zijn services bijzonder belangrijk voor het tijdperk waar we ons nu in bevinden, het bedrijf kon wat dat betreft uiteraard niet achterblijven. De producent heeft FaceTime, iMessage, Music en News. In dat rijtje ontbrak er een groot en belangrijk onderdeel: entertainment in de vorm van films en series.

Apple heeft al enige tijd een TV applicatie aangeboden aan iOS gebruikers, maar deze dienst verdiende in de ogen van de producent een aanzienlijke upgrade. Op dit moment betaal je een bepaald bedrag per maand, om een gigantisch pakket aan zenders en content te ontvangen. Maar voor de mensen die hier niet naar opzoek zijn is dit best een pittige opgave. Het moet dus makkelijker en dat doet de producent in de vorm van TV+.

De gloednieuwe dienst werd eerder, in de wandelgangen, geïdentificeerd als Apple Video. Volgens de producent uit Cupertino is hecht het heel veel waarde aan het vertellen van goede verhalen, want deze maken de wereld een betere plek. Daarom komt het met TV+: een Netflix-achtige service met premium content op het gebied van films, series en talkshows. Onder andere Steven Spielberg, Jennifer Aniston en Steve Carell kondigde de dienst aan.

Wat te verwachten?

Door aan de haal te gaan met een aanzienlijk grote lijst aan indrukwekkende namen entertainers, wordt TV+ dé plek voor geweldige storytelling. Iets wat voornamelijk door een gigantisch aanbod aan exclusive content wordt aangeboden. Of het nu gaat om een muppet serie, een talkshow of een serie: alles is op de dienst te vinden.

Namen als Steve Carrel, Reese Winterspoon, J.J. Abrams, Jason Mamoa, Octavia Spencer en Ron Howard worden gekoppeld aan de nieuwe dienst. Het werk wat ze leveren zal in meer dan 100 landen ter wereld, online en offline, beschikbaar worden in de vernieuwde Apple TV applicatie.

Apple lanceert het gloednieuwe TV+ in de herfst van 2019. Hoeveel de dienst daadwerkelijk gaat kosten, is op dit moment nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Apple kondigt langverwachte “Netflix-concurrent” aan
Sluiten