Jelle van Es
Jelle van Es Films & Series 1 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple TV op je Playstation of Xbox: ‘het is binnenkort mogelijk!’

Waar Apple er eigenlijk niks van moet weten om gamestreamingservices op hun platform te hebben, daar geven Microsoft en Sony wel het goede voorbeeld. Binnenkort wordt het mogelijk om op je PlayStation 4 en Xbox One te genieten van Apple TV.

En als we het goed begrijpen, is het meer dan alleen de Apple TV+ content die beschikbaar wordt gesteld op de spelcomputers. Het gaat ook om bepaalde andere services die je vanuit je Apple-account normaal gesproken doet.

Apple TV naar de PlayStation en Xbox

Volgens Macworld komt Apple TV nar beide platformen. Met de app moet het mogelijk zijn om jouw spelcomputer toegang te geven tot TV en filmaankopen die je hebt gedaan via iTunes, alsmede de mogelijkheid om content te huren. Ook krijg je toegang tot de verschillende Apple TV kanalen, waaronder natuurlijk TV+. Op die manier kun je dus je de diverse content op dat platform bekijken zonder dat je gebruik hoeft te maken van een apparaat van Apple zelf. Een handige stap om een groter publiek aan te spreken.

Het is alleen niet mogelijk om de content te laten integreren met services als Hulu en Amazon Prime, tenzij je een apparaat van Apple zelf gebruikt en de apps daarop hebt staan. Niet dat dat iets is waar je volgens mij vraag naar hebt als je al een aparte app als dit krijgt. Het is nog niet bekend wanneer de service wordt uitgerold.

Geven en nemen

En het zou natuurlijk mooi zijn dat Apple als een antwoord op deze integratie van service op andere platformen zelf ook wat meer open is en zoiets als de Xbox Game Pass Ultimate toegang gaat geven tot iOS-apparaten. Helaas is de kans dat dat gebeurt op dit moment nog klein.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft πŸš€

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple TV op je Playstation of Xbox: ‘het is binnenkort mogelijk!’
Sluiten