Mark Hofman
Mark Hofman Tech 18 jun 2019

Apple TV voorzien van Picture-in-Picture mode (maar alleen als…)

Apple kondigde tijdens WWDC19 het gloednieuwe tvOS aan, maar de aankondiging miste blijkbaar een grote feature. Volgens een bericht dat eerder deze dag verscheen, en inmiddels bevestigd is, heeft Apple TV nu een Picture-in-Picture mode. Het wordt dus mogelijk om twee series tegelijkertijd te kijken, al zit er wel een klein addertje onder het

Apple TV krijgt een Picture-in-Picture mode

Apple TV wordt voorzien van een Picture-in-Picture mode waarmee gebruikers twee series, films of video’s tegelijkertijd kunnen kijken. Het nieuws zag vanmorgen voor het eerst het daglicht door 9to5Mac en is inmiddels ook bevestigd door de website TechCrunch. De feature is ontdekt in nieuwe beta software voor alle besturingssystemen van Apple, waaronder ook tvOS. Na het installeren van de tweede beta van die laatste, dook de feature uit het niets op in een tweet van Nikolaj Hansen-Turton.

In de tweet is te zien dat het mogelijk is om een klein scherm, in de rechter onderhoek van het beeld, het grote display van de Apple TV te laten overlappen. Iets dat we in applicaties als Facebook en WhatsApp al eerder zagen en inmiddels ook beschikbaar is voor Netflix gebruikers met een Android-systeem. De beschrijving en de foto’s maken een ding duidelijk: we hebben te maken met een Picture-in-Picture mode voor Apple TV.

Maar alleen als…

Ondanks het feit dat de komst van de feature best goed ontvangen wordt, zit er wel een hele grote “maar” aan het verhaal. Op dit moment is het namelijk niet mogelijk om de feature te gebruiken met diensten of platforms die niet aan Apple gebonden zijn. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een HBO abonnement via Apple hebt afgesloten, dan is het mogelijk om deze content te bekijken in PiP mode. Heb jij datzelfde abonnement afgesloten via een andere partij, is het niet mogelijk om gebruik te maken van PiP mode.

Het lijkt er op dit moment sterk op dat Apple vooral bezig is om eerst de eigen applicaties te voorzien van de ondersteuning. Of de kans groot is dat de producent uit Cupertino later nog eens applicaties of diensten van derde partijen de ondersteuning geeft is op dit moment moeilijk te zeggen. Het lijkt de meest logische stap te zijn, maar het zorgt er ook wel weer voor dat mensen diensten van Apple harder nodig hebben dan anders.

Apple tvOS picture in picture mode

De tweede beta is inmiddels uitgerold en is nu te downloaden. De volledige versie van het nieuwe tvOS moet eind dit jaar uitrollen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple TV voorzien van Picture-in-Picture mode (maar alleen als…)
Sluiten