Apple TV+ trekt maand na aankondiging stekker uit Oprah-documentaire

In het leven zit het de ene dag mee en de andere dag tegen. Dat geldt ook voor Apple en zijn eigen streamingdienst. Waar er begin deze week nog een Award in de wacht gesleept werd, blijkt nu dat Oprah Winfrey heeft zich teruggetrokken uit een aankomende documentaire over seksueel misbruik in de muziekindustrie. Wat blijkbaar ook de nodige gevolgen heeft voor Apple TV+.

Er is namelijk een verklaring gedeeld waarin Winfrey niet alleen aangeeft dat ze haar titel als uitvoerend producent intrekt, maar dat het project ook niet meer op Apple TV+ zal gaan verschijnen.

Oprah Winfrey annuleert Apple TV+ documentaire

In de verklaring geeft de populaire presentatrice en producent aan dat ze de slachtoffers van het misbruik volledig steunt, maar zich terug trekt uit het Apple project omdat ze vind dat het onderwerp volgens haar niet helemaal goed behandelt wordt:

”Allereerst wil ik duidelijk maken dat ik de vrouwen zonder twijfel geloof en steun. Hun verhalen verdienen het om vertelt en gehoord te worden. Al mocht hetgeen wat de slachtoffers moesten verdragen naar mijn mening op een andere manier naar voren komen. Het is duidelijk geworden dat de filmmakers en ik niet op dezelfde golflengte zitten.”

Aldus Winfrey. Het lijkt erop dat ze pas in een later stadium bij het project betrokken raakte en niet tevreden was over het eindresultaat. Ondanks het vertrek van Winfrey is het nog steeds de bedoeling dat de documentaire vertoond zal worden op het Sundance Film Festival, dat eind januari plaatsvindt.

The Banker

Het is overigens niet het eerste project van Apple TV+ dat gecanceld werd. Zo werd ook besloten om de première van The Banker niet door te laten gaan. Dit omdat het bedrijf blijkbaar wat extra tijd nodig had om de misbruikbeschuldigingen rondom een van de makers te kunnen onderzoeken.

Meer omtrent Apple TV+ is hier te vinden.

Reageer op artikel:
Apple TV+ trekt maand na aankondiging stekker uit Oprah-documentaire
Sluiten