Apple TV+ film ‘The Banker’ komt alsnog naar bioscoop

The Banker zou de eerste Apple TV+ film worden die naast een release op de streamingdienst ook een naar de bioscopen zou komen. Vanwege misbruikbeschuldigingen rondom de producer werd het project echter uitgesteld. Het werd hierdoor onduidelijk wanneer we de film zouden kunnen zien.

Een woordvoerder van Apple heeft onlangs echter tegen Variety verteld dat The Banker er alsnog gaat komen en op 6 maart in première zal gaan. Tevens zal de film op de eerdergenoemde streamingdienst verschijnen.

Toch nog bioscooprelease voor Apple TV+ film

De door Apple naar buiten gebrachte verklaring geeft aan dat de streamingdienst bedoelt is als medium voor verhalen met een maatschappelijke boodschap:

”We hebben Apple TV+ opgericht voor verhalen die er toedoen en zijn ervan overtuigd dat The Banker, dat geïnspireerd is op de dappere daden van Bernard Garrett Sr. en Joe Morris, twee Afro-Amerikaanse zakenmannen die voor een positieve verandering hebben gezorgd, zo’n verhaal is”.

Daarbij gaven ze aan dat ze de situatie rondom de beschuldigde producer wilde bekijken en vervolgens tot de conclusie zijn gekomen dat ze The Banker alsnog aan het publiek willen laten zien.

De door Apple geproduceerde film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Joe Morris en Bernard Garrett, de twee eerste Afro-Amerikaanse bankiers van de Verenigde Staten. Er zijn hoofdrollen voor Anthony Mackie en Samuel L. Jackson en het project werd geregisseerd door George Nolfi.

Oscars

The Banker stond oorspronkelijk gepland om vorig jaar in november tijdens het AFI Fest te verschijnen. Gezien dat niet door kon gaan maakt de film ook geen kans om in de prijzen te vallen tijdens de Oscars van 2020. Wie er dit jaar wel in aanmerking komen voor een Award lees je hier.

In navolging van de bioscooprelease stelt Apple The Banker vanaf 20 maart ook beschikbaar voor abonnees van Apple TV+. Meer over deze streamingdienst is hier te vinden.

Reageer op artikel:
Apple TV+ film ‘The Banker’ komt alsnog naar bioscoop
Sluiten