Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 26 maart 2019

Apple TV Plus: deze films en series komen naar de Netflix-concurrent

Tijdens het Apple Event van gisteravond heeft Tim Cook, in het Steve Jobs Theatre, de langverwachte Netflix-concurrent aangekondigd. Apple TV Plus, eerder bekend als Apple Video, heeft het daglicht kort gezien en we hebben een aardige indruk gekregen van wat de dienst ons gaat bieden. 

Exclusive content: daar lijkt Apple TV+ zich volledig op te richten, maar wat betekent dit nu eigenlijk. De dienst moet in de herfst van 2019 lanceren, maar wat krijgen we dan precies voorgeschoteld? Hieronder hebben we een overzicht voor je gemaakt met alle films en series die het platform gaan vullen. Althans, degene die bekend zijn dan!

#1 The Morning Show

Jeniffer Aniston, Steve Carell en Reese Winterspoon slaan de handen ineen in The Morning Show. In deze fictieve, Today Show-achtige, setting gaat het drietal het voornamelijk hebben over diversiteit tussen mannen en vrouwen in de televisie wereld.

Apple TV Plus films en series

#2 See

Nadat de aarde honderden jaren geleden is getroffen door een uiterst dodelijk virus, is niets meer zoals voorheen. Een groot deel van de mensheid is uitgestorven en de mensen die het overleeft hebben zijn blind geworden. In de serie See volgen we Jason Momoa en Alfre Woodard in een dystopische toekomst zonder enige vorm van visuele stimulatie. Hoe kun je de wereld ervaren zonder zicht? Dat is waar deze exclusive serie om draait.

Apple TV Plus films en series

#3 Helpsters

De geniale breinen achter Sesame Street (Sesamstraat) komen met een gloednieuwe serie voor Apple TV Plus: Helpsters. Een nieuw personage genaamd Cody is gek op het helpen van mensen door problemen voor ze op te lossen. Cody en zijn vrienden proberen deze liefde over te geven aan kinderen, door ze te leren hoe ze behulpzaam kunnen zijn voor hun medemens.

Apple TV Plus films en series

#4 Toxic Labor (en meer Oprah Winfrey!)

Amerikaanse televisie legende Oprah Winfrey heeft zich ook verbonden met Apple TV Plus. De dame lanceert twee nieuwe projecten op het platform. Een van deze projecten richt zich voornamelijk op de gevolgen van mentale gezondheid, trauma’s, stress en het verliezen van mensen. Wat doet dit met je en wat kun je er het beste tegen doen? Daarnaast komt Oprah ook met een serie genaamd Toxic Labor. Daarin ontdekt ze de effecten van seksuele intimidatie op de werkvloer.

#5 Little America

The Big Sick’s Kumail Nanjiani en Emily V. Gordon richten zich in Little America op de dagelijkse levens van immigranten. Waar krijgen ze mee te maken, hoe passen ze zich aan en wat zijn de problemen die ze tegenkomen? De serie wordt geproduceerd en geschreven door Lee Eisenberg (The Office) en wordt gebaseerd op echte verhalen. Elke aflevering wordt anders qua genre. Zo mag je dus comedy, romantiek en drama verwachten in Little America.

Apple TV Plus films en series

#6 Little Voice

Regisseur J.J.Abrams heeft de handen ineen geslagen met Sara Bareilles en Jessie Nelson, het geweldige duo van Waitress, voor een romantische Dramedy. Voor de mensen die dit niet weten: het is een komedie-serie in combinatie met een drama. In Little Voice volgen we, in 10 afleveringen van een half uur, gaat over het vinden van je echte stem en de moed om deze ook daadwerkelijk te gebruiken. Een serie die ondersteund wordt door liedjes van Sara Bareilles.

Apple TV Plus films en series

#7 Amazing Stories

Steven Spielberg behoort tot een van de grootste regisseurs op aarde. De man slaat de handen ineen met Apple voor een serie genaamd “Amazing Stories”. Deze fantasy anthologie is gebaseerd op de gelijknamige serie uit 1985. Producenten als Edward Kitsis en Adam Horowitz zullen dit samen met Spielberg neerzetten. Iets wat ondersteund wordt door een cast die bestaat ui onder andere Edward Burns, Kerry Bishé, Timothy Carr en Austin Stowell.

Apple TV Plus films en series

Apple TV Plus: nog meer films en series!

Uiteraard blijft het hier niet bij. Apple heeft nog heel veel meer op de planning staan voor Apple TV Plus. Zo kunnen we kennis maken met series als Are You Sleeping (Octavia Spencer en Aaron Paul), For All Mankind (Joel Kinnaman), Dickson (Hailee Steinfeld) en Hala (Geraldine Viswanathan).

Reageer op artikel:
Apple TV Plus: deze films en series komen naar de Netflix-concurrent
Sluiten