Apple TV+ gaat voor gratis en daar kan Netflix zeker wat van leren

Films & Series Mark Hofman 28 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix en Apple TV+ zijn bijna niet met elkaar te vergelijken, maar de twee streamingdiensten kunnen zonder twijfel iets van elkaar leren. Het zeer indrukwekkende eerste seizoen van Silo komt ten einde en de dienst van Apple gaat daar op heerlijke wijze mee om.

Dennis schreef een tijdje geleden al over de kracht van de serie op Apple TV+. Nu kun je dat als niet-lid van de streamingdienst ook ervaren, want de eerste aflevering van het seizoen is nu gratis te zien. Alleen niet op de dienst zelf…

Netflix opgelet: Apple TV+ gaat voor gratis

Deze week rondt Apple TV+ het succesvolle eerste seizoen van Silo af. De laatste aflevering verschijnt aanstaande vrijdag (30 juni) op de streamingdienst. Naast de afsluiter van het eerste seizoen moet het kijkers ook enthousiast maken voor het tweede seizoen, dat onlangs is aangekondigd.

Dat Apple TV+ daar in zal slagen staat overigens vast, want de streamingdienst weet overduidelijk hoe het mensen enthousiast kan krijgen. Om de hype rondom de seizoensafsluiter groter te maken, zet het de eerste aflevering van Silo op Twitter. Iedereen kan het gratis bekijken.

Nieuw is een dergelijke actie niet, maar diensten als Netflix doen dit doorgaans niet. Wel weten netwerken en studios al enige tijd YouTube te gebruiken voor eenzelfde tactiek. Twitter staat sinds kort langere video’s toe, dus is het voor Apple TV+ een mooi moment om te kijken wat het platform voor de streamingdienst kan betekenen.

Waarom Apple TV+ dit doet? Natuurlijk om ervoor te zorgen dat mensen verder willen kijken en een abonnement afsluiten. Een abonnement dat met 4,99 euro per maand overigens een stuk goedkoper is dan Netflix.

Silo is een fantastische serie

Net zo’n groot succes als Ted Lasso is het niet, maar Silo weet de komedie wel redelijk te evenaren. Sinds de eerste afleveringen zijn kijkers al lovend en staat de sci-fi al op de tweede plaats van populairste series. Althans, op Apple TV+.

Silo draait om een dystopische toekomst waarin een hele gemeenschap in een silo leeft. Niemand weet waarom ze er zijn of wat er zich buiten de silo allemaal afspeelt. Het enige wat ze weten is dat als ze de verkeerde stappen zetten, ze nooit meer terug hoeven te komen.

Dat is overigens wel een zeer korte samenvatting van wat de serie op Apple TV+ te bieden heeft. Daarom schreef Dennis onlangs een uitgebreid verhaal over de serie waar, naar zijn zeggen, Netflix best jaloers op mag zijn. Je leest het hieronder:

Apple TV+ heeft met deze science-fiction nieuwe Ted Lasso te pakken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen