Apple TV+ neemt (ondanks kritiek) eerste award in ontvangst

Apple TV+ heeft een moeizame start gehad, maar er lijkt eindelijk weer goed nieuws te zijn voor de streamingdienst van Tim Cook en collega’s. Een acteur uit de Apple TV+ original serie The Morning Show viel namelijk in de prijzen bij de Critics Choice Awards die gisteren plaatsvond.

Het gaat hier om Billy Crudup, die de award van ‘Best Supporting Actor in a Drama Series’ mee naar huis mocht nemen. Hij versloeg hiermee onder andere Asia Kate Dillon (Billions), Asante Blackk (This Is Us), Tim Blake Nelson (Watchmen) en Peter Dinklage (Game of Thrones).

Apple TV+ serie wint prijs bij Critics Choice Awards

The Morning Show werd in eerste instantie afgebrand door de critici. Al bleek het grote publiek daarentegen wél enthousiast te zijn over de Apple TV+ serie. Daarbij waren er enkele recensenten die hun mening bijstelden nadat ze verder dan enkel de eerste drie afleveringen hadden gekeken. Ook tijdens de Golden Globes waren er drie nominaties voor The Morning Show, al wist Apple er geen enkele van te verzilveren. Wie de betreffende Awards wel in ontvangst mochten nemen is hier te lezen.

The Morning Show is een serie over een populair nieuwsprogramma waarbij een van de nieuwslezers ontslagen wordt vanwege vermeend seksueel misbruik.  Hoofdrollen zijn er voor Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Steve Carell en Billy Crudup. Gezien het succes heeft Apple inmiddels al een tweede seizoen aangekondigd.

De streamingdienst van Apple is alweer ruim twee maanden beschikbaar, maar heeft al de nodige tegenslagen gehad. Niet alleen kregen de meeste original series van Apple TV+ een matige beoordeling, er moest ook een première van een original film gestaakt worden vanwege beschuldigingen jegens een van de makers. Al lag de schuld van dat laatste niet zozeer bij Apple zelf.

Meer over Apple en de producten is te lezen in dit overzicht.

Reageer op artikel:
Apple TV+ neemt (ondanks kritiek) eerste award in ontvangst
Sluiten