Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 8 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Apple TV+ gaat voor vier series een tweede seizoen produceren

Apple TV+ is nu precies een week geleden gelanceerd, maar heeft al enkele van zijn originele series verlengd voor een tweede seizoen. Dat wordt vandaag bekend.

Volgens Variety zullen er voor zowel See, For All Mankind, The Morning Show als Dickinson nieuwe afleveringen worden geproduceerd. Waar we van The Morning Show al wisten dat er een tweede seizoen zou komen was dat voor die andere series nog niet bekend.

Meerdere Apple TV+ series krijgen nu al verlenging

Gezien het alsmaar toenemende aanbod van streamingdiensten is het nog maar afwachten of de dienst van Apple een succes gaat worden. Ondanks het feit dat de content in eerste instantie een beetje tegen is gevallen, lijkt Apple wel vertrouwen genoeg te hebben om series alsnog te voorzien van een tweede seizoen.

Net als bij Netflix wordt er weinig bekend gemaakt over de exacte kijkcijfers, maar wordt wel duidelijk dat er voor belangstelling is voor de serie See met Jason Momoa. Waar de critici er volgens Rotten Tomatoes niet erg over te spreken zijn, lijkt het grote publiek de fantasy-serie wel te waarderen. Deze groep heeft de serie namelijk een score van 83% gegeven, terwijl hij bij de critici momenteel op 41% staat.

Dickinson, een coming of age serie van Apple, wordt daarentegen door zowel het publiek als de recensenten juist erg goed ontvangen. Dit terwijl dat eigenlijk niet de serie was waar de hoogste verwachtingen bij lagen. De sci-fi serie For All Mankind zit met een ‘critics score’ van 72% qua ontvangst tussen Dickinson en See in.

Netflix killer?

Apple TV+ werd op 1 november gelanceerd en is sindsdien ook in Nederland beschikbaar. Een abonnement kost slechts €4,99 per maand, wat 3 euro voordeliger is dan het goedkoopste Netflix abonnement. Tevens is er een gratis proefperiode van 7 dagen.

Wel moet gezegd worden dat concurrenten als Netflix, Videoland en Amazon Prime Video veel meer content bevatten. Daarbij zal ook de op 12 november te verschijnen streamingdienst van Disney een veel breder aanbod hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple TV+ gaat voor vier series een tweede seizoen produceren
Sluiten