Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 10 jan 2019

Apple verlaagt haar iPhone prijzen in China

Nog minder dan 24 uur geleden werd bekend dat Apple haar iPhone productie nogmaals naar beneden schaalt. De product heeft haar omzetverwachting van het eerste kwartaal naar beneden gehaald, wat mede te danken is aan de lage populariteit van de iPhone in China. Apple gaat over op actie, zoals 9To5Mac bekend maakt, en verlaagt de prijzen van de toestellen in het land. 

Lagere iPhone prijzen in China

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Apple de productie van haar iPhones nogmaals terugschroeft. Waar de producent dit vorig jaar ook al twee keer deed, wordt de productie ditmaal met 10% verlaagt. Eerder deze maand werd ook bekend dat Apple haar omzetverwachting naar beneden schroeft, wat mede te danken is aan de lage populariteit van de iPhone in China. Daar probeert de producent nu wat aan te doen.

iPhone XS

Volgens 9To5Mac heeft Apple de prijzen van haar iPhones verlaagd in China. Het zou gaan om de iPhone 8, 8 Plus, XR, XS en XS Max. Op de iPhone X na, zijn dit de laatste vijf iPhones die de producent op de markt heeft gezet. Een hele grote verlaging is het overigens niet. Volgens het verslag hebben de meeste toestellen een verlaging van €59 te pakken. De grootste verlaging zit hem in de iPhone XR, deze is nu voor €770 te koop in het land. Dat is zo’n €66 goedkoper dan voorheen.

Geen verlaging via Apple

Ondanks het feit dat het goed nieuws is voor de consument in China, zit er wel een kleine ‘maar’ aan het hele verhaal. De kortingen worden namelijk niet gegeven wanneer de iPhones via Apple Stores of de online webshop worden gekocht. De korting is alleen te halen bij Apple Premium Resellers of webwinkels met een licentie. Wel is het mogelijk om een oud toestel in te leveren voor korting op een nieuwe.

iPhone 8
De iPhone 8 en iPhone 8 Plus

Het valt nog maar te bezien of de prijsverlaging invloed heeft op de verkoopcijfers in het land. China is overigens niet de enige plek waar iPhones pittig duur zijn. Kans dat India het volgende land is waar Apple gaat stunten, is overigens vrij groot. Daar is de huidige strategie van de producent namelijk zeer ineffectief.

9To5Mac

Reageer op artikel:
Apple verlaagt haar iPhone prijzen in China
Sluiten