Apple verlengt gratis proefperiode Apple TV+ voor een tweede keer

Apple heeft de gratis proefperiode voor Apple TV+ voor de tweede keer verlengd. Dat is het nieuws dat afgelopen weekend naar boven kwam via 9to5Mac en is overgenomen door verschillende media.

Vandaag bevestigt Apple tegenover OneMoreThing en Want dat dit inderdaad het geval is en dat ook Nederlandse gebruikers de dienst langer kunnen gebruiken.

Apple verlengt Apple TV+ proefperiode

Consumenten die gebruik maken van de proefperiode voor Apple TV+ kunnen de dienst tot en met juni 2021 gratis gebruiken. Dat is het bericht dat afgelopen weekend naar buiten kwam en inmiddels ook officieel bevestigd is tegenover deze website. Dit is de tweede keer dat het bedrijf uit Cupertino de proefperiode verlengt. Het oorspronkelijke plan was om consumenten in 2019 te voorzien van een jaar langs gratis toegang tot Apple TV+. Deze proefperiode zou tot 1 november 2020 duren, maar werd plosteling verlengd tot februari 2021. Alleen nu wordt dus bekend dat ook deze deadline niet meer gehanteerd zal worden.

Volgens 9to5Mac heeft de verlening wederom te maken met het aanbod van de streamingdienst. Deze is bij lange na nog niet waar Apple het hebben wil en daarom zou het bedrijf het niet eerlijk vinden om vijf euro per maand te vragen aan de consument. Uiteraard moest het aanbod al veel breder zijn, maar heeft COVID-19 ervoor weten te zorgen dat veel producties gepauzeerd werden. Zo zijn er veel series die voorzien zijn van slechts één seizoen, waar Apple TV+ zijn klanten minstens twee seizoenen van series zou willen bieden.

Ted Lasso zie je op Apple TV Plus. (Afbeelding: Apple)

Mocht jij al een betalende klant zijn van Apple TV+, dan krijg je van februari tot en met juni 2021 maandelijks vijf euro Apple Store-tegoed cadeau.

Aanbod valt tegen

Officieel hebben we geen bevestiging wat de reden van de verlenging is, maar de gok van 9to5Mac is alles behalve verkeerd. Sinds de lancering in 2019 zijn er negatieve geluiden te horen over het aanbod van Apple TV+. De streamingdienst heeft simpelweg weinig te bieden en ook in januari 2021 is die situatie niet veranderd. Er zijn slechts een handjevol films en series beschikbaar op de streamingdienst en deze weten op dit moment nog geen groot publiek aan te spreken.

Denken jullie dat de extra proefperiode verandering brengt voor Apple TV+ of loopt de streamingdienst in juni wederom tegen hetzelfde probleem aan? 

Reageer op artikel:
Apple verlengt gratis proefperiode Apple TV+ voor een tweede keer
Sluiten