Apple verplettert gehele Zwitserse horloge industrie met hun Apple Watch

Hoewel de iPhone nog steeds met afstand het belangrijkste product is voor Apple, beginnen wearables een steeds grotere rol te spelen. Uit de onlangs verschenen kwartaalcijfers is opnieuw gebleken dat deze afdeling het sterkste groeit. Dat is natuurlijk mede te danken aan de populaire AirPods, maar ook het succes van de Apple Watch kan niet ontkend worden. Inmiddels verkoopt deze beter dan de gehele Zwitserse horloge industrie.

Hoewel Apple in de jaarcijfers niet vermeldt hoeveel stuks er van ieder product verkocht zijn, kunnen analisten een aardige inschatting maken. Zo beweert de website Strategy Analytics dat de Apple Watch in het afgelopen jaar vaker dan ooit over de toonbank is gevlogen. Naar schatting verkocht Apple in 2019 bijna 31 miljoen smartwatches.

Apple zet traditionele horloges op achterstand

Volgens hun berekeningen zijn dat er ongeveer acht miljoen meer dan het jaar daarvoor. Een groei van maar liefst 36%. Op het gebied van smartwatches is Apple marktleider en worden ook de traditionele horloges op een steeds grotere achterstand gezet. Zo verkocht de gehele Zwitserse horloge industrie in het afgelopen jaar net iets meer dan 21 miljoen klokjes.

Apple verkocht in 2019 dus bijna de helft meer horloges dan alle Zwitserse merken (Rolex, Omega, Tag Heuer, etc.) bij elkaar. Een kloof die in de toekomst alleen nog maar groter gaat worden. Waar de Apple Watch verkopen blijven stijgen, geldt voor de traditionele horloges uit Zwitserland precies het omgekeerde. Zij zagen het aantal verkochte polsklokjes in 2019 namelijk met 13% dalen.

De Apple Watch Series 5 (Afbeelding: OneMoreThing)

Volgens senior analist Steven Waltzer heeft dat vooral te maken met het feit dat de Apple Watch populair is onder een jongere doelgroep. De Zwitserse merken hebben veel meer moeite om jonge klanten aan zich te binden. Daarnaast slagen de traditionele horlogemakers er ook niet in om een concurrerende smartwatch op de markt te brengen. Verschillende merken hebben het wel geprobeerd, maar moesten het keer op keer afleggen tegen de Apple Watch.

De Apple Watch Series 6

Het is ook nog maar de vraag of Apple die voorsprong ooit nog uit handen gaat geven. Het bedrijf uit Cupertino blijft hun smartwatch doorontwikkelen en weet jaarlijks een verbeterde versie af te leveren. Ook de eerst geruchten die rond de Apple Watch Series 6 rondzingen zijn zeer interessant. Zo zou Apple er mogelijk aan denken om afscheid te nemen van de Digital Crown.

Reageer op artikel:
Apple verplettert gehele Zwitserse horloge industrie met hun Apple Watch
Sluiten