Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 30/01/2019

Netflix-killer: ‘Apple Video lanceert eerder dan verwacht’

Netflix geniet als streamingdienst van een heuse monopoliepositie, maar daar gaat toch echt een einde aan komen. 2019 wordt een lastig jaar voor het bedrijf vanwege de vele concurrentie die staan te poppelen om hun eigen diensten te openen. Een van die diensten is het gratis Apple Video, wat eerder gelanceerd lijkt te worden dan we voorheen dachten. 

Apple Video eerder beschikbaar dan verwacht

Apple komt dit jaar nog met haar eigen streamingdienst genaamd Apple Video. De producent lanceert een gratis dienst waarmee het de concurrentie aan wil gaan met Netflix. Maar waar we eerder slechts een vaag idee hadden over de releasedatum van Apple Video, lijken drie bronnen het antwoord te hebben. Tegenover The Information melden ze dat Apple’s streamingdienst vanaf de lente beschikbaar is. Dat betekent dat Netflix in de eerste helft van 2019 al te maken krijgt met serieuze concurrentie.

Apple Video staat klaar om in de lente van dit jaar zijn deuren te openen. Volgens drie bronnen, die hun informatie doorspelen aan The Information, heeft producent Apple dit zelf verteld aan haar entertainment partners. De producent meldt dat deze partners zich op moeten maken voor een release, welke halverwege April plaats zal vinden. Echter wil dat niet perse zeggen dat de consument op dat moment ook uit de voeten kan met de dienst. De officiële lancering kan zomaar een aantal weken later zijn, wat nog steeds eerder is dan we dachten.

Afgelopen tijd is Apple druk bezig geweest met het verkrijgen van rechten en deals rondom een aantal films en series. Hiervoor zijn verschillende studio’s aangetrokken en gaat het aan de haal met een soortgelijke Amazon-Channels service. Dat houdt in dat je straks via Apple Video een abonnement kunt afsluiten voor content van een derde partij. Als voorbeeld: sluit je een abonnement af voor de Warner Bros. Channel? Dan krijg je alle content van Warner Bros binnen. Waar Apple Video overall gratis te gebruiken is, zouden dit soort Channels wel een betaalde hoek van de service kunnen zijn.

Apple Video lancering Netflix-Killer

Hoe Apple Video eruit komt te zien en wat het te bieden heeft, zien we dus rond de lente van dit jaar.

Reageer op artikel:
Netflix-killer: ‘Apple Video lanceert eerder dan verwacht’
Sluiten