Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 22 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Last-minute plottwist: Apple Video wordt geen Netflix-killer

Over enkele dagen, op 25 maart om precies te zijn, houdt Apple een belangrijk evenement. Daar wordt Apple Video onthuld, een nieuwe dienst die al maanden onthaald wordt als de enige echte Netflix-killer.

Apple Video: geen Netflix-killer

Een beschrijving die totaal inaccuraat wordt, als we de nieuwste geruchten moeten geloven. Het doorgaans zeer betrouwbare en accurate Recode brengt dat nieuws op basis van bronnen binnen de industrie.

Apple richt zich namelijk niet op een eigen streamingdienst, een Netflix-equivalent, maar op bundels. Die bundels bestaan dan uit content van andere diensten.

Ja, de techgigant komt ook met eigen series en films, maar die worden enkel ingezet om meer consumenten de Apple Video-app in te lokken.

Dat waren wel de projecten die het afgelopen jaar telkens lekten. Het is dan ook logisch dat het beeld van een Netflix-killer ontstond, maar die content is dus eigenlijk slechts een lokmiddel in de bredere strategie van Apple Video.

Maar wat dan wel?

Maar wat wordt de app dan wel? Recode beschrijft Apple Video als een centrale hub voor entertainment, aangeboden door andere partijen dan Apple zelf. De techgigant wil geld verdienen door abonnementen van andere diensten te bundelen, waarvan Apple dan een bepaald percentage krijgt.

Die hub-positie moet Apple ver gaan brengen in het extreem versnipperde landschap van streamingdiensten. In plaats van de strijd met HBO, Amazon en Disney aan te gaan, brengt Tim Cook die abonnementen dus samen in een bundel.

Hoe die bundels ingericht gaan worden, is nog niet duidelijk. Dat zou de techgigant op basis van thema’s en genres kunnen doen, maar ook daarover weten we nog vrijwel niks. Ook is het niet duidelijk welke grote namen met Apple samen gaan werken.

Het idee van een centrale hub is aantrekkelijk, maar valt of staat des te meer met de inhoud van de bundels en beschikbare abonnementen. Daarmee hebben we meteen slecht nieuws voor je: Netflix zal er niet tussen zitten. Dat heeft CEO Reed Hastings afgelopen week duidelijk gemaakt. Hier lees je hoe. Op naar 25 maart!

?Lees ook: De magie van kijkcijfers: waarom Netflix allesbehalve transparant is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Last-minute plottwist: Apple Video wordt geen Netflix-killer
Sluiten