Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 17 jan 2019

Apple pakt opvouwbare smartphone compleet anders aan dan Samsung

Opvouwbare smartphones worden de toekomst van de markt. Waar we de technologie jaren geleden voor het eerst te zien kregen via patenten, komt Samsung dit jaar met een daadwerkelijk product. Echter is de Koreaanse producent niet de enige partij die aan de haal gaat met deze innovatie. Ook Apple diende in 2016 al zijn eerste patent in voor een opvouwbaar toestel. Maar nu de markt zich, op dat gebied, iets verder ontwikkeld heeft krijgen we een beter beeld van hoe de Amerikaanse producent het aanpakt. En dat is exact het tegenovergestelde van hoe Samsung het doet. 

Apple pakt opvouwbare smartphone anders aan

Samsung komt, tijdens het Unpacked event op 20 februari, met meer informatie over zijn opvouwbare smartphone. De producent lanceert naast de Galaxy S10 serie ook een unieke telefoon, welke met een buigbaar scherm geleverd wordt. Uiteraard is Samsung de eerste van vele producenten die met de innovatie aan de haal gaan. Zo leverde Apple in 2016 al zijn eigen patent in voor een iPhone met een buigbaar scherm. Iets concept wat, door de informatie die we vandaag de dag hebben, nu steeds duidelijker begint te worden.

Er zit een aardig groot verschil tussen de ideeën van Samsung en Apple omtrent de opvouwbare smartphone. Waar Samsung overduidelijk een systeem heeft ontwikkeld waarbij het scherm naar binnen buigt, komt Apple met een variant wat naar buiten buigt. Waar we de werking van de Samsung variant al eerder zagen, is het nog maar de vraag hoe Apple’s variant werkt. Kort geleden zagen we op Twitter een video opduiken van een opvouwbare Xiaomi smartphone, waardoor we wel een idee hebben hoe het zou kunnen werken.

Echter is er op dit moment nog niets gezegd over de echtheid van bovenstaande video. Maar mocht Apple aan de haal gaan met deze werking, wordt de strijd met Samsung zonder twijfel een interessante. Welke van de twee werkt bijvoorbeeld het meest efficient? Het zijn vragen waar we voorlopig nog geen antwoord op gaan krijgen.

Apple versus Samsung

Waar Samsung dit jaar zijn opvouwbare Galaxy F al lanceert, zal een vergelijkbaar toestel van Apple nog op zich laten wachten. De producent moet miljoenen units produceren van een toestel wat op dit moment nog niet eens klaar is voor productie. Apple komt hooguit in 2022 met zijn opvouwbare toestel, maar dat is slechts een verwachting.

Samsung Galaxy F

Kans dat de producent er eerder mee aan de haal gaat, en wij er meer over te weten krijgen, is ook best aanwezig. Maar dat we de opvouwbare iPhone in 2019 niet gaan zien, mag duidelijk zijn.

Reageer op artikel:
Apple pakt opvouwbare smartphone compleet anders aan dan Samsung
Sluiten