Mark Hofman
Mark Hofman Tech 29 apr 2021

Apple waarschuwt: ‘iPad en Mac tekorten verwacht voor later dit jaar’

Apple CEO Tim Cook heeft vannacht, tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers, een waarschuwing gegeven. Het bedrijf verwacht later dit jaar te maken te hebben met iPad en Mac tekorten.

Welke producten er precies geraakt worden en om wat voor een hoeveelheden het gaat werd niet bekend. Het enige wat duidelijk werd is dat het bedrijf te maken heeft met tekorten en restricties, waarvan de gevolgen later dit jaar bovenwater komen.

Tim Cook waarschuwt voor iPad en Mac tekorten

Het kon bijna niet anders dan dat er tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers gesproken zou worden over het internationale chiptekort. Een analist vroeg aan Tim Cook of het bedrijf al enig zicht heeft op wanneer de situatie zal verbeteren. Een vraag waar de Apple CEO niet direct “een goed antwoord” op kon geven. “We verwachten dat het probleem in de voorraad zal zitten en niet in de vraag naar onze producten”, zo liet hij weten.

De waarschuwing voor de iPad en Mac-modellen is wat dat betreft ook niet voor niets. Het probleem zal namelijk nog even aanblijven en bedrijven moeten goed naar de situatie handelen. Zo moeten bedrijven volgens Cook eigenlijk de vraag naar hun producten delen om iedereen goed te kunnen bevoorraden. “We hebben goed zicht op de vraag naar onze producten, maar geen idee wat de rest allemaal doet”, zo liet hij weten. “We doen ons uiterste best, dat kan ik je wel vertellen.”

Apple’s Chief Financial Officer Luca Maestri liet weten dat het bedrijf nu al de impact van de tekorten ziet. Apple is wat dat betreft realistisch en voorspelt dan ook een dip in de omzet van juni.

“Tekorten Apple duren tot 2022”

Eind vorige maand gaf Apple-fabrikant Foxconn ook al een waarschuwing over de situatie. Het bedrijf liet toen al weten dat het te maken heeft met tekorten en dat het probleem niet zomaar is opgelost. Waar Apple een dip in de omzet van juni verwacht, lijkt de fabrikant zich op zwaardere gevolgen te richten. “We verwachten dat de tekorten tot 2022 zullen duren”, liet Foxconn destijds weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple waarschuwt: ‘iPad en Mac tekorten verwacht voor later dit jaar’
Sluiten