Daniel Koster
Daniel Koster Apple 7 sep 2016

De Apple Watch Series 2 kent GPS, is waterdicht en laat je Pokémon Go spelen

Yes, het Apple event is eindelijk begonnen. En hoe, want het event vangt aan met ‘Carpool Karaoke’. Dat is een briljante zet, want die show is door Apple overgenomen. Met Pharrel Williams op de achterbank rijdt Tim Cook naar de studio toe. De video eindigt wanneer ze aankomen bij achteringang van de studio en Tim Cook de locatie binnenloopt. We gaan beginnen met de Apple Watch Series 2.

Na wat updates over onder andere de App Store en Apple Music is het de beurt aan de Apple Watch Series 2. Met de Apple Watch gaat het prima. Waar alleen Rolex nog groter is dan de Apple Watch kun je lang niet spreken van een fiasco. Echter is-ie nog niet het legendarische apparaat dat-ie kan zijn. Gaat de opvolger van de Watch dat zijn? Als je de goede vraag stelt wellicht wel.

De Apple Watch Series 2: waterdicht en veel betere prestaties

De Watch 2 is waterdicht tot op vijftig meter. Veel dieper zul je waarschijnlijk niet willen gaan, dus dat is top. Ook is-ie voor het zwemmen afgesteld. Zo zijn er speciale algoritmes en workouts waardoor al jouw activiteit in het water wordt gemonitord. Top!

De prestaties van het apparaat zijn er zwaar op vooruit gegaan. Door de dual core processor is-ie vijftig procent sneller. Ook zijn de grafische prestaties twee maal zo goed en is het display twee maal zo helder. Met een grotere accu gaat-ie ook nog eens langer mee en dat terwijl het apparaat ook nog eens flink dunner is dan zijn voorganger.

GPS, yes!

Wat wil je nog meer? Juist, GPS. Want ook dat ontbreekt niet aan de nieuwe smartwatch van Apple. Zo kun je je phone thuislaten terwijl jij aan het sporten bent en wordt toch alles van je workout bijgehouden.

Keramische uitvoering én een Nike+ uitvoering

Yes, er is een nieuwe uitvoering. De keramische Apple Watch is vier maal steviger dan de roestvrij stalen editie en van ongelofelijk toffe banden voorzien. Ook zijn er weer nieuwe banden van hermes. Wat een toffe editie van de Watch zeg!

Dat is echter niet het enige nieuwe model. De Apple Watch Nike+ is ook van de partij. Dit is een simpel en fijn apparaat dat je kunt gebruiken voor je workouts. Je ziet op je scherm in duidelijke, grote karakters hoe hard je loopt en hoe ver je gaat. Uiteraard kun je dit ook customizen. De Plus komt in vier edities.

Gaat vol profiteren van WatchOS3

De derde versie van WatchOS kent allerlei functionaliteiten die op de Watch 2 zijn afgestemd. Vanaf 13 september is het besturingssysteem te downloaden en dit zorgt ervoor dat jij de capaciteiten van de Watch 2 maximaal kunt benutten. Via je dock kun je gemakkelijk en snel tussen je favoriete apps navigeren. Daarnaast zijn er leuke tweaks, zoals stickers en animaties bij messages. Ook zou je volgens Apple prima met je vingers kunnen schrijven via Scribble.

Daarnaast wordt de focus op je gezondheid gelegd. Duh! Zo kun je je sportactiviteiten delen met al je vrienden. Ook is er een nieuwe applicatie Breathe. Die laat je even ontspannen door ademhalingsoefeningen met je te doen.

De kers op de taart is echter Pokémon Go. Go komt naar de Watch. Je kunt op je Watch nu zien hoe ver je loopt, welke Pokémon er in de buurt zijn, Pokécenters bezoeken en daar rewards uit ophalen en als er een ei uitkomt. Het enige waar jij nog wel je telefoon voor nodig hebt is het vangen van een Pokémon.

Prijzen?

Je zult 369 dollar voor de Apple Watch Series 2 en de Nike+ editie moeten neertellen. De Nederlandse prijs is nog onbekend, maar zal waarschijnlijk rond de vierhonderd euro liggen. Ook kun je de upgrade van de eerste Apple Watch kopen die nu ook een dual core kent zodat-ie sneller werkt. Je kunt vanaf 9 septemer je pre-order plaatsen en vanaf 19 september zijn de nieuwe Watches te koop. De Nike+ is vanaf eind oktober te koop!

Wisten jullie dat Super Mario naar de iPhone komt? En ontdek alles over de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Reageer op artikel:
De Apple Watch Series 2 kent GPS, is waterdicht en laat je Pokémon Go spelen
Sluiten