‘Apple Watch vanaf 2022 zeer interessant voor mensen met diabetes’

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan wordt de Apple Watch binnenkort wellicht zeer interessant voor mensen die diabetes hebben. Uit documenten van de Amerikaanse toezichthouder SEC blijkt dat de smartwatch van Apple mogelijk bloedglucosemonitoring gaat krijgen. Mede dankzij de samenwerking met de Britse startup Rockley Photonics.

Rockley Photonics is een Brits bedrijf dat gespecialiseerd is in het monitoren van het bloed van een persoon. Dit doet het middels verschillende sensoren en infraroodlicht. De sensoren maken het mogelijk metingen te verrichten die normaliter alleen door medische en professionele apparaten gedaan zouden worden.

Apple Watch met speciale sensoren

Zo kunnen die sensoren het bloedglucoseniveau meten, evenals de hoeveelheid alcohol in het bloed. Dit nieuws komt nu aan het licht, omdat Rockley voornemens heeft de beurs op te gaan. Hierdoor worden financiële gegevens en samenwerkingen openbaar gemaakt. Apple blijkt één van de grootste klanten te zijn.

Het bedrijf heeft naar verluidt een goede verstandshouding met Apple. De samenwerking bestaat uit het ontwikkelen en leveren van producten. In de komende periode gaat Rockley flink leunen op de samenwerking met Apple. Het is waarschijnlijk de grootste of op één na grootste klant in het bestand van de startup.

Ergens in 2022?

Rockley-CEO Andrew Rickman laat weten dat de nieuwe sensoren van de startup ergens in 2022 gebruikt worden in consumentenproducten. Helaas heeft de man niet verteld om wat voor producten het gaat en of dit iets te maken heeft met de samenwerking met Apple. Daarover kunnen we slechts speculeren, momenteel. Volgens de geruchtenmolen werkt Apple al een flinke tijd aan bloedglucosemonitoring. De eerste smartwatch van het bedrijf met die functionaliteit moet de Apple Watch Series 7 worden. Uiteraard heeft Apple zelfs niets bekendgemaakt over de samenwerking of over mogelijk toekomstige functies voor nieuwe producten.

Voor meer informatie over Rockley kun je terecht in het SEC-bestand. Ook lees je er meer over bij The Telegraph.

Reageer op artikel:
‘Apple Watch vanaf 2022 zeer interessant voor mensen met diabetes’
Sluiten