Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 7 feb 2018

Apple Watch voorspelt met 85 procent accuraatheid of gebruiker diabetes heeft

Wearables worden steeds slimmer. Zo zijn steeds meer smart watches naast een hartslagmeter voorzien van een hartritme meter. Ook kun je de de nieuwste modellen als standalone device gebruiken zonder dat je je smartphone bij je moet hebben. Smart watch-fabrikanten gaan zich steeds meer richten op de mogelijkheden die de gadget biedt voor het monitoren van de gebruikers gezondheid. Apple is met de Apple Watch grote stappen aan het maken om het horloge diabetes te laten diagnostiseren.

Apple Watch biedt mogelijkheden voor diabetespatiënten

Volgens een onderzoek van de oprichter van Cardiogram, Brandon Ballinger, kan de Apple Watch met een nauwkeurigheid van 85 procent diabetes diagnosticeren. Het onderzoek is een onderdeel van een groter onderzoek, genaamd DeepHeart, dat wordt uitgevoerd door Cardiogram en UCFS. Voor dit onderzoek is data verzameld van 14.000 Apple Watch-gebruikers. De smart watch wist bij 462 gebruikers vast te stellen dat zij diabetes hadden. Hiervoor werd de hartritme-sensor gebruikt. Deze sensor is hetzelfde type sensor die ook in een aantal andere wearables met Android-competability wordt gebruikt.

Apple Watch

De smartwatch van Fitbit, de Fitbit Iconic, zal het glucoseniveau in het bloed van diabetespatiënten mogelijk ook gaan monitoren. De mogelijkheden van smart watches voor diabetespatiënten is groot, en kan mogelijk veel gemak met zich meebrengen. De nieuwe feature voor de Iconic wordt waarschijnlijk dit jaar beschikbaar voor Fitbit Iconic-gebruikers.

Ballinger en zijn collega’s gebruikten de Apple Watch eerder al om een hartritmestoornis op te sporen met een accuraatheid van 97 procent, een slaapapneu met een accuraatheid van 90 procent en hypertensie met een accuraatheid van 82 procent.

Apple Watch Series 3

Diabetes kan worden voorspeld door te kijken naar de hartslag en het hartritme in rust. Aangezien diabetes een groeiend probleem is in veel landen, en zelf een enorm groeiend probleem in de VS, kan het helpen om de ziekte al vroeg te detecteren om het niet te ver te laten komen. De resultaten van dit onderzoek zijn in ieder geval veelbelovend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple Watch voorspelt met 85 procent accuraatheid of gebruiker diabetes heeft
Sluiten