Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Apple 09/12/2018

Kersverse Apple Watch ECG app heeft zijn eerste leven gered

Toen de Apple Watch een tijdje geleden werd gepresenteerd tijdens een Apple event, werd beloofd dat het slimme horloge ook een Elektrocardiogram zou kunnen maken van de gebruiker om te checken of alles ok is met het hart. Inmiddels ligt de Watch al een tijdje in de winkel en sinds een paar dagen is ook eindelijk de hartslagsensor geactiveerd, zodat de ECG app zijn werk kan doen. Natuurlijk geloofden we Apple op zich wel, maar waarschijnlijk had niemand verwacht dat de feature meteen al iemand zou gaan redden.

Apple Watch waarschuwt voor hartritmestoornis

De geredde in kwestie vertelt zijn verhaal op de subreddit van de Apple Watch. Uiteraard was hij nieuwsgierig naar de nieuwe functie en besloot hem eens te testen. Hierop liet het horloge hem weten dat hij tekenen had van de hartritmestoornis boezemfibrilleren, waarbij de boezems van het hart onregelmatig en veel te snel samentrekken. De man deed wat we waarschijnlijk allemaal gedaan zouden hebben en dat is de test opnieuw doen. Hij ging ervan uit dat het een foutje was maar nadat hij dezelfde uitslag kreeg en zijn vrouw ook als proefpersoon had ingezet, besloot hij toch maar naar de dokter te gaan.

Apple Watch ECG

Koop Apple aandelen

Toen hem werd gevraagd wat er was bij de dokter, voelde hij zich wat gegeneerd maar vertelde hij dat hij de nieuwe Apple Watch feature had gebruikt en vroeg hij of het resultaat toch voor de zekerheid gedubbelcheckt zou kunnen worden. Verbazingwekkend genoeg werd de man hierop meteen doorgeloodst naar achteren om een “echte” ECG-scan te maken. Toen de dokter vervolgens op het scherm keek, was het advies: koop Apple aandelen, het horloge heeft waarschijnlijk je leven gered.

ECG-rage

De dokter in kwestie had al toevallig de vorige avond gelezen over de ECG app en ging er al vanuit dat er wat meer mensen langs zouden wippen om een ECG te laten maken. Hij verwachtte echter niet meteen de volgende ochtend al iemand op de stoep te krijgen vanwege zijn Apple Watch. Toch gelukkig dat de man is langs geweest en na een afspraak met een cardioloog, gebruikt hij nu medicatie voor zijn bloeddruk en wordt zijn hart nog verder onderzocht. Hoewel sommige cardiologen bang zijn dat mensen nu massaal om ECG-scans zullen vragen, blijkt het in dit geval niet om een fout-positief resultaat te gaan en is het maar goed dat de man actie ondernam.

Zo zie je maar weer dat technologie ook mensenlevens kan redden en er niet alleen op uit is om ons op een gegeven moment opzij te schuiven. Als het aan Elon Musk ligt, zal dat opzij schuiven sowieso niet gebeuren maar zullen we samensmelten met AI om een nieuw soort supermens te worden (en de mogelijke AI revolutie aan te kunnen).

BGR

Reageer op artikel:
Kersverse Apple Watch ECG app heeft zijn eerste leven gered
Sluiten