Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 27 jun 2019

Is de Apple Watch straks in staat om foto’s te maken?

Met een Apple Watch of concurrerend apparaat zijn er veel mogelijkheden, maar foto´s maken is soms nog een uitdaging. Zo waren er enkele producenten die geprobeerd hebben om het bandje van een ingebouwde camera voorzien, maar dat bleek tot op heden niet erg succesvol. Apple gaat het dit keer echter anders aanpakken.

Foto´s maken met Apple Watch

De gemiddelde smartwatch heeft tegenwoordig bijna net zoveel opties als een smartphone. Al is foto´s maken natuurlijk een beetje lastig met een apparaat dat strak om je pols zit. Er zijn fabrikanten geweest die dit dachten op te lossen door het bandje van een camera te voorzien, maar dat was niet zo´n succes.

Apple gaat het nu echter op een net wat andere manier aanpakken. Het bedrijf heeft namelijk een patent aangevraagd voor een nieuwe soort bandje voor de Apple Watch. Hierin gaat weliswaar ook een camera ingebouwd zitten, maar dan op een andere manier dan voorheen.

Apple Watch camera

In tegenstelling tot eerdere bandjes is de camera niet bevestigt aan het deel dat bij de gebruiker om de pols zit, maar is er sprake van een losse ´flap´. Deze steekt boven de wijzerplaat uit en de gebruiker zal instaat zijn om deze te verlengen, buigen of te draaien. Hierdoor is het gemakkelijk om de camera op het betreffende onderwerp te richten.

Meerdere opties om foto´s te maken

In het patent worden meerdere opties om foto´s te maken voorgesteld, zoals bijvoorbeeld spraakbesturing, op een schermknop drukken of in de band knijpen. Het lijkt erop dat gebruikers straks zowel letterlijk als figuurlijk alle kanten op gaan kunnen met hun Apple Watch camera.

Apple Watch camera 2

Wel moeten we zeggen dat het er waarschijnlijk niet al te charmant uit zal gaan zien. Al gaat het hier natuurlijk slechts om een patentaanvraag waardoor Apple nog alle kanten op kan.

Meer over de producten en diensten van Apple lees je in ons overzicht.

Reageer op artikel:
Is de Apple Watch straks in staat om foto’s te maken?
Sluiten