Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 1 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Apple wil levens redden met nieuwe bijzondere app voor de Apple Watch

Sinds de introductie van de Apple Watch Series 3 wilde Apple direct duidelijk maken dat deze smartwatch moest bijdragen aan de gezondheid van zijn gebruikers. Het Amerikaanse techbedrijf houdt het niet bij slechts woorden en heeft een app gelanceerd die het hartritme van zijn gebruikers nauwlettend in de gaten houdt.

Apple Watch als life saver?

De app die Apple heeft gelanceerd verzamelt data van de Apple Watch om te kunnen detecteren, en gebruikers een melding te sturen, wanneer de smartwatch een onregelmatige hartslag opmerkt als atiumfibrilatie (ook wel boezemfibrillatie). Deze hartritmestoornis is een van de grootste veroorzakers van beroertes.

De app, die ‘Apple Heart Study’ heet, maakt gebruik van de hartslagmonitor die in de smartwatch zit. Het Amerikaanse techbedrijf werkt samen met de Stanford University om de technologie voor het detecteren van afwijkende hartritmen te detecteren.

Apple Watch

Om het hartritme te berekenen maakt de Apple Watch gebruik van groen LED-licht dat honderd keer per seconde knippert om te bekijken wat de hoeveelheid bloed is die door de aderen in de pols stroomt. Als deze informatie wordt gecombineerd met krachtige software en algoritmen, is het mogelijk om een hartritmestoornis te detecteren.

Een Amerikaanse samenwerking

Op dit moment is de app alleen verkrijgbaar in de App Store in de VS voor de Apple Watch Series 3, en voor mensen ouder dan 22 jaar. De gebruikers van de app krijgen een notificatie op hun watch en op hun smartphone als er iets wordt opgemerkt door de app. Vervolgens krijgen ze ook een gratis consult bij een arts en kunnen ze een gratis ECG laten maken.

Apple Watch Series 3

Het is nog onbekend of de app, of een aangepaste versie er van, ook beschikbaar komt in Nederland. We kunnen ons voorstellen dat de app ook hier voor Apple Watch-gebruikers een groot succes kan zijn, aangezien volgens de Hartstichting in Nederland 113 mensen per dag een beroerte krijgen. Wij zouden hem in ieder geval downloaden al hij hier in de App Store verschijnt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple wil levens redden met nieuwe bijzondere app voor de Apple Watch
Sluiten