Mark Hofman
Mark Hofman Tech 2 sep 2019

Apple Watch krijgt officieel reparatieprogramma voor barsten in het scherm

Een aantal Apple Watch modellen hebben last van een “zeer zeldzaam” en opvallend probleem. Bij de desbetreffende modellen ontstaan er spontaan scheurtjes in het scherm, die zich volledig rondom het display kunnen verspreiden. Apple erkent het probleem en start een reparatieprogramma voor de getroffen modellen.

Reparatieprogramma Apple Watch voor opvallende scheurtjes

Wie in het bezit is van een 38mm of een 42mm variant van de Apple Watch Series 2 of Series 3, kan te maken krijgen met een uiterst bijzonder probleem. Volgens Apple zijn er namelijk een aantal “zeer zeldzame gevallen” waarbij er een barst kan ontstaan in het display van de smart watch. Het gaat dan om een scheurtje in de gebogen randen van het scherm. Dit scheurtje kan beperkt blijven tot een klein deel van het scherm, maar kan ook helemaal doortrekken tot een grote kring. Het probleem zag hier en daar al het daglicht op social media, maar wordt nu dus ook officieel erkent.

Apple Watch Series 2 of Series 3
Apple Watch Series 2 (Bron: Apple)

Klanten die in het bezit zijn van zo’n desbetreffende Apple Watch kunnen terecht bij de producent uit Cupertino. Het bedrijf heeft een gratis reparatieprogramma geïntroduceerd voor de aluminiumversies van de 38mm en 42mm varianten van de Series 2 en Series 3. Wie beschikt over een smartwatch met zo’n probleem kan dus contact opnemen met Apple Support en langsgaan bij een officiële Apple-winkel of een andere Apple Authorized Service Provider. Hou er wel rekening mee dat je de smartwatch maximaal drie jaar geleden aangeschaft moet hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple Watch krijgt officieel reparatieprogramma voor barsten in het scherm
Sluiten