Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 20 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Apple Watch redt op slimme wijze leven New Yorker

De Apple Watch is voorzien van een slimme hartslagmeter die een notificatie geeft wanneer er onregelmatigheden worden opgemerkt. Deze hartslagmeter heeft naar verluidt het leven van een Amerikaanse man gered nadat hij door het horloge werd gealarmeerd om zich medisch te laten controleren.

HeartWatch-app notificatie

Tijdens de presentatie van de Apple Watch Series 3 liet Apple een paar minuten durende video zien waarin verschillende mensen Apple bedankten voor de Apple Watch.

Met dank aan dit horloge zouden mensen weer buiten de deur komen, fitter worden en medische problemen voor zijn. De video voelde een tikkeltje sentimenteel en overdreven aan, maar nu is een 28-jarige New Yorker wel iets heel bijzonder overkomen.

De man claimt dat de Apple Watch zijn leven heeft gered nadat het tekenen van een levensbedreigende bloedprop in zijn longen detecteerde. De HeartWatch-app stuurde hem een notificatie dat hij medische hulp moest zoeken. Deze app monitort je hartslag gedurende de hele dag en merkt op wanneer je hartslag boven of onder een bepaalde drempel komt.

De man vertelde tegen de Telegraph dat hij nooit had verwacht dat een ”stupid lil wrist computer

Apple Watch stelt geen diagnose

Apple focust zich met de Apple Watch Series 3 nog meer op de gezondheid van gebruikers. Voor veel gebruikers is de hartslagmeter de belangrijkste functie van de Watch. Het slimme horloge van Apple is, na Xiaomi, de meest verkochte hartslagmeter ter wereld.

De Watch kan echter niet gebruikt worden om specifieke ziekten te detecteren of om diagnoses te stellen. Dat de onregelmatigheid bij Green is ontdekt is dan ook erg bijzonder en zeer goed nieuws voor de man en voor Apple. Hiermee zijn Apple’s claims over de life saving mogelijkheden van het horloge zeker gegrond.

Apple Watch Series 3

Geen grote Apple-fan maar wil je wel je hartslag monitoren tijdens het sporten? Check dan deze Polar hartslagmeter: zeer betaalbaar en voorzien van alles dat je nodig hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Apple Watch redt op slimme wijze leven New Yorker
Sluiten